– Messi gjør ting verden aldri har sett tidligere

Barcelona kan juble for cupseier etter Messi-show.

Lionel Messi ga Barcelona ledelsen med en utrolig soloprestasjon i lørdagens spanske cupfinale.

Se kampsammendraget øverst i saken! Video med tillatelse fra MAX!

Til slutt vant katalanerne 3-1 over Athletic Bilbao etter to mål av argentineren og ett av Neymar. Inaki Williams scoret målet for Athletic.

– Messi gjør ting verden aldri har sett tidligere
Men etter kampen ville alle helst snakke om Messi elleville soloscoring. Mange mener 1-0-scoringen er en av Messi aller vakreste i argentinerens eventyrlige karriere.

– Scoringen til Lionel Messi viser at han er i stand til å gjøre ting på fotballbanen ingen i verden har sett tidligere. Han gjør til og med vanskeligere ting på trening. Jeg ser frem til å se scoringen om igjen og om igjen på TV. Messi er uten tvil verdens beste fotballspiller, sa en henrykt og nesten forbauset Barcelona-trener Luis Enrique om Messis fantastiske scoring etter kampen.

Barcelona har nå sikret seg en fantastisk dobbelttriumf etter å ha vunnet både ligaen og cupen i Spania.

– Vi ønsker oss trippelen
Lørdag kan Camp Nou-klubben ta en utrolig trippel-triumf om det blir seier mot Juventus i Mesterliga-finalen i Berlin.

– Det vil være en helt ekstrem sesong for oss om vi tar trippelen. Dersom vi ikke vinner finalen, så vil vi likevel ha gjennomført en fantastisk sesong, mente Luis Enrique.

– Men nå ønsker vi oss den tredje tittelen. Det er viktig å være optimistisk. Samtidig må vi være realistiske. Juventus er et fantastisk lag, og vi er ikke uslåelige. De som sier at ingen kan slå oss, de lyver, poengterte Barcelona-treneren, ifølge Marca.

Viste seg frem etter 20 minutter
Messi viste seg fra sin aller beste side etter 20 minutter. Den lille ballmagikeren fikk ballen noen meter fra midtstreken helt ute på høyre side.

Argentineren hadde tre mann på seg, men rundlurte trioen, blant annet ved å slå tunnel på en av dem, før han stormet inn i 16-meteren, fintet bort Aymeric Laporte og banket ballen i nærmeste hjørne.

Etter 36 minutter vartet Barcelona igjen opp med glimrende prestasjoner. Denne gangen spilte Ivan Rakitic vegg med Messi før han fant Luis Suárez, som la ballen inn til Neymar. Brasilianeren hadde en enkel oppgave med å lage 2-0.

Aldri skikkelig spennende
I annen omgang lot scoringene vente på seg. Først etter 74 minutter ble det et nytt mål. Dani Alves la inn et hardt og lavt innlegg. Et avventende Bilbao-forsvar sto og sov. Da benyttet Messi anledningen til å snike seg foran og sette inn 3-0.

Inaki Williams sørget for litt spenning på slutten da han reduserte elleve minutter før slutt, men det ble med trøstemålet for baskerne på Camp Nou.

Barcelona sikret seg sin 27. seier i den spanske cupen. Forrige gang laget gikk til topps i turneringen var for tre år siden.