Den danske Tour des Fjords-sensasjonen: – Det er egentlig litt uvirkelig

Søren Kragh Andersen spår en lys fremtid for dansk sykkelsport.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er selvfølgelig stort. En stor seier for meg og laget. Det er egentlig litt uvirkelig, sier Sørgen Kragh Andersen.

TV 2 møter 20-åringen utenfor dopingkontrollen ved havnen i Sandnes halvannen time etter at han slo armene ut fra kroppen i jubel på målstreken.

– Perfekt å fullføre det
Publikum har gått hjem og stemningen har lagt seg, men Kragh Andersen sprudler og er fremdeles strålende fornøyd etter ett av karrierens største høydepunkt – i alle fall så langt.

– Det var mye taktikk i feltet i dag. Vi fikk etter hvert mye tid i bruddet. Dette var min sjanse sammen med lagkamerat Michael Olsson. Det var helt perfekt å fullføre det, sier Kragh Andersen.

Sammen med broren Asbjørn, som også sykler på Team Trefor-Blue Water, har Kragh Andersen vært med på å sette farge på årets utgave av Tour des Fjords.

Asbjørn (23) står bokført med en tredje- og fjerdeplass, mens Søren har en sjetteplass i tillegg til lørdagens bunnsolide seier.

– Det er god stemning. Det har vært en god sesong for oss i år. Vi kjører på et godt lag, men vi kjenner også hverandre veldig godt i rittene. Vi supplerer hverandre godt og har et bra samarbeid, sier lillebror Kragh Andersen.

Lørdagens triumf sørget i alle fall for at Kragh Andersen gjorde seg bemerket blant norske sykkelfans. Ute i Europa har nok flere og flere bitt seg merke i navnet til den unge danske etter en sesong med flere gode resultat. Det er med andre ord liten tvil om at 20 åringen har potensial til å nå langt. 

– Drømmen er selvfølgelig å bli proff. Det er det jeg jobber for. Men akkurat nå kjører jeg på dette laget og nyter det, sier Kragh Andersen.

En dansk talentbølge
På spørsmål om hvordan han vil beskrive seg selv som rytter, får 20-åringen vanskeligheter. Men en fra støtteapparatet til Team Trefor-Blue Water er rask med å slenge ut navnet til Fabian Cancellara.

– Ja, jeg er kanskje en Cancellara- eller Peter Sagan-type. Jeg er god til å spurte og kjøre oppover, smiler Kragh Andersen. 

De to Kragh Andersen-brødrene er imidlertid ikke de eneste danskene som har gjort seg bemerket den siste tiden. På lørdagens etappe i den knalltøffe rundløypen i Sandnes var Rasmus Guldhammer frisk og kunne trille i mål til fjerdeplass. Den rutinerte Chris Anker Sørensen ble nummer seks, mens Mads Pedersen (19) kunne vise til en sjuendeplass.

Da har vi heller ikke nevnt meget lovende Michael Valgren eller Magnus Cort Nielsen.

– Det kommer mange talenter hele tiden. Jesper Hansen fra Tinkoff-Saxo vant Tour of Norway forrige uke. Det er mange gode ryttere på vei opp. Det er en lys fremtid for dansk sykkelsport, sier Kragh Andersen.

Først steg på veien mot et nytt karrierehøydepunkt venter allerede søndag for Kragh Andersen. Da skal han forsvare den gule ledertrøyen i Tour des Fjords. Åtte sekunder bak i sammendraget jager Alexander Kristoffs lagkompis i Katjusja.

– Marco Haller er veldig rask, så vi må hjem i taktikkboksen, sier Kragh Andersen.