Arsenal rundspilte Villa og vant FA-cupen

Vant FA-cupen for andre år på rad. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal - Aston Villa 4-0
Arsenal har dermed vunnet turneringen tolv ganger. Arsene Wenger har vært med på seks av dem.

Se Arsenal løfte pokalen i videovinduet over!

Det var lite som tydet på at lørdagens finale skulle bli like dramatisk som fjorårets. Til det var The Gunners alt for suverene og dominerte kampen i samtlige 90 minutter på Wembley. 

Theo Walcott, Alexis Sánchez, Per Mertesacker og Olivier Giroud scoret for Arsenal. Kun en god Shay Given i Villa-målet gjorde at seieren ikke ble større.  

– Det er spesielt. Hvis ingen har vunnet det seks ganger, betyr det at det ikke er enkelt. Det betyr mye for klubben også. Vi har vunnet tolv ganger og det er rekord, sier Arsene Wenger til TV 2 etter kampen. 

Total Arsenal-dominans
Det var Arsenal som dominerte kampen før pause. Aston Villa-spillerne hang ikke med og hadde mer enn nok med å forsvare seg. 

Arsenal spilte seg til flere store sjanser. Etter 15 minutter kom den første store sjansen ved Laurent Koscielny. Franskmannen satte pannebrasken til på et innlegg fra Alexis Sánchez, men Shay Given vartet opp med en god énhåndsredning og fikk slått ut ballen.

Ikke lenge etter fikk Aaron Ramsey en stor mulighet da han skled et innlegg fra Héctor Bellerin like utenfor stolpen.  Samme mann sendte ballen en halv meter over mål etter 20 minutter.

Fem minutter senere var Theo Walcott på farten. Han fikk en fin pasning fra Mesut Özil og skulle bare bredside ballen inn i mål. Der stod imidlertid en oppofrende Kieran Richardson, som fikk kastet frem fot og blokkerte skuddet. 

Etter 40 minutter kom endelig utligningen for Arsenal. Sánchez vant i luften mot Richardson, ballen endte hos Walcott som dro til med venstre. Ballen suste inn i nærmeste hjørne. 

– Stusselige Aston Villa
Dermed gikk Arsenal til pause med en velfortjent ledelse. Villa på sin side, hadde knapt en målsjanse.  

– Hvem som helst av oss i studio her kunne stått i mål for Arsenal. Det har vært en stusselig Villa-omgang, sa Erik Thorstvedt i TV 2s studio i pausen. 

Sánchez-kanon
Arsenal opprettholdt trøkket i andre omgang. Og etter bare fem minutter smalt det igjen. Alexis Sánchez dro til fra langt hold. Ballen flakket i lufta og suste inn i mål via tverrliggeren. Det var chilenerens fjerde mål i FA-cupen denne sesongen.  

The Gunners fortsatte å kverne Villa i stykker. 62 minutter var spilt da Per Mertesacker headet en corner i mål og kampen var for alvor kjørt for Birmingham-laget.  

– På grensen til pinlig
På overtid sørget innbytterne Olivier Giroud (mål) og Alex Oxlade-Chamberlain (assist) for 4-0 og komplett ydmykelse.  

– Det Villa presterer her er på grensen til pinlig, sier Petter Myhre i TV 2s studio etter kampen. 

– Det må være utrolig frustrerende når de endelig får sjansen. De har hatt en møkkasesong og berget plassen. Nå har de hatt to uker til å glede seg på og slippe seg løs og de burde gått rett i strupen på Arsenal.  Også er det helt flatt. Det var kanskje den svakeste opptredenen vi har sett i en FA-cupfinale på lenge, fortsatte han.