«Moi»: – Tenker ikke på landslaget

Molde dominerte mot Sandefjord da Mohamed Elyounoussi scoret hat trick.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Molde - Sandefjord 6-1:

Mohamed «Moi» Elyounoussi (20) leverte en strålende kamp da han scoret hat trick i Moldes 6-1 seier mot Sandefjord lørdag kveld.

Se alle målene i kampsammendraget øverst i saken!

De tre fulltrefferne betyr at 20-åringen står med åtte scoringer på elleve kamper i årets serie. Tommy Høiland scoret to mål, mens Martin Linnes ett for Molde. Erik Mjelde scoret gjestene mål. Dagens tap var det åttende strake tapet for Lars Bohinen og Sandefjord.

– Tenker ikke på landslaget

Det var en fornøyd hat trick-helt etter kampen!

– Det var godt. Vi møter et Sandefjord som vi visste var desperate etter poeng så vi visste at det ble tøft. Vi setter standarden fra start og da er det egentlig enveiskjøring, sa «Moi» etter kampen. 

Torsdag tok Per-Mathias Høgmo ut landslagstroppen til kampene mot Sverige og Aserbajdsjan. Der var ikke 20-åringen med. 

– Jeg tenker ikke så mye på det, fortsatte Molde-spilleren, på spørsmål om han burde vært med i troppen.

Molde-trener Tor Ole Skullerud var mektig imponert over sin egen spiller.

– Det ble veldig rom for kantspillerne våre i dag. Han er effektiv og han begynte med å sette noen skudd over mål i dag. Så kom det tre der. Han er en fantastisk fotballspiller som har det å score mål naturlig i seg. Det er en fantastisk gutt som går på trening hver dag for å bli bedre, forklarte Skullerud.

Rundspilte Sandefjord

Sandefjord viste allerede i kampens første minutt at de var kommet til Molde for å gi vertene en skikkelig kamp. Kristoffer Normann Hansen testet skuddfoten fra 25 meter. Skuddet var godt plassert og Ørjan Håskjold Nyland måtte ut i full strekk for å avverge forsøket. En god redning av landslagskeeperen.

Åtte minutter senere var det Ola Kamaras tur til å vise frem skuddfoten. Fra syv meter sendte Molde-spissen i vei et skudd, men Jakob Busk reddet forsøket fra Kamara.

I det 13. minutt spilte Sander Svendsen Martin Linnes alene gjennom. Fra spiss vinkel satte Molde-spilleren ballen i mål. Ikke helt heldig keeper-spill av Busk som nok kunne ha tatt den.

Nå var det mye Molde. Fire minutter etter ledermålet fikk hjemmelaget en gedigen trippelsjanse. Mohamed «Moi» Elyounoussi stjal ballen og avsluttet. Busk reddet og måtte gi retur som Svendsen plukket opp. Busk reddet også hans forsøk før han avverget Høilands skudd etter en ny retur. En fantastisk prestasjon av keeperen.

Erik Mjelde utlignet ut av intet etter 38. minutters spill. Så var det tid for «Moi»-show. Sander Svendsen spilte ballen til Elyounoussi som satte ballen i mål. To minutter økte samme mann til 3-1. Det stod seg til pause.

Hat trick av «Moi»

Molde fortsatte å dominere kampen etter pause og Sander Svendsen burde nok ha økt ledelsen allerede etter minuttet spilt i 2. omgang. Kamaras helspark sendte stortalentet alene gjennom med keeper. Men 17-åringen maktet ikke å få ballen i mål.

Tre minutter senere var hat tricket et faktum for «Moi». Harmeet Singh sendte i vei et skudd som Busk måtte gi retur på. Den plukket 20-åringen opp og plasserte ballen enkelt i mål. 4-1 og total overkjøring av gjestene. 

Agnaldo hadde flere sjanser til å sette inn dagens femte for Molde, men det var ikke før Martin Linnes dro seg fri på høyresiden det ble mål. Molde-backen slo inn til Tommy Høiland som enkelt flikket ballen i mål.

Rett før slutt fastsatte Høiland sluttresultatet til 6-1.

Slik startet lagene:
Molde: Nyland, Linnes, Toivio, Forren, Flo, Svendsen, Hussain, Singh, Elyounoussi, Kamara, Høiland.
Sandefjord: Busk, Hansen, Amankwah, Larsen, Demba Bindia, Normann Hansen, Pedersen, Mjelde, Dieng, Kirkevold, Sellin.