Contador sikret trolig sammenlagtseieren i Giro d'Italia

Leder med to minutt og to sekunder før den siste etappen.

SEIER? Alberto Contador vinner trolig Giro d'Italia. Her fra lørdagens etappe. Foto: AFP PHOTO / LUK BENIES

Sestrière (NTB): Alberto Contador tapte tid på den 20. etappen, men mye skal til for å frata spanjolen den rosa trøya i Giro d'Italia.

Den siste etappen går fra Torino til Milano og er en rimelig flat etappe. På den 20. etappen tapte Contador to minutter og 26 sekunder da han ble nummer åtte i mål. Fredag mistet han ett minutt og 18 sekunder.

Likevel leder han med to minutter og to sekunder foran den avsluttende etappen fra Torino til Milano til Fabio Aru fra Astana på 2. plass.

Aru vant for annen dag på rad i rittet på hjemmebane. Astana-rytteren viste form for sent til å true sin spanske konkurrent i sammendraget. Både fredag og lørdag rykket han fra resten av feltet opp den siste stigningen.

Det er svært uvanlig at mye endrer seg blant sammenlagtfavorittene på den siste etappen i de store treukersrittene, spesielt siden de vanligvis avsluttes med flate strekninger.

Rytterne som topper resultatlista, pleier også å være enige om ikke å angripe hverandre på den siste etappen.

Nummer to totalt, Aru, imponerte likevel stort opp det siste fjellet, da han for annen dag på rad knuste konkurrentene. Italieneren vant med 18 sekunder til gode på Ryder Hesjedal, og 24 sekunder på Rigoberto Urán. (©NTB)