LEGGER OPP: Tidligere Manchester United-stjerne Rio Ferdinand. AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
LEGGER OPP: Tidligere Manchester United-stjerne Rio Ferdinand. AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ

Rio Ferdinand legger opp

Den tidligere Manchester United-stjernen Rio Ferdinand legger fotballskoene på hyllen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han vant seks ligagull, FA-cupen og Mesterligaen med Manchester United.

Nå har Rio Ferdinand bestemt seg for å legge opp, melder The Daily Mail.

– Da jeg som 12-åring spilte fotball i gaten i Peckham, ville jeg aldri trodd at jeg kom til å spille A-lagsfotball for min barndomsklubb West Ham, bli kaptein for Leeds United, vinne Mesterligaen med Manchester United, eller få et gjensyn med min første manager Harry Redknapp i Queens Park Rangers, skriver Ferdinand i en pressemelding, ifølge BBC.

Ferdinand trekker spesielt frem én person som har betydd mye i karrieren.

– Å vinne så mange troféer etter 13 år i Manchester United ga meg mulighet til å oppfylle alle mine drømmer i fotballen. Ingenting av dette hadde vært mulig uten geniet Sir Alex Ferguson. Sir Alex' største prestasjon i mine øyne var ikke bare hvordan han utviklet oss som fotballspillere, men også som menn. For meg så vil Ferguson alltid være den største manageren i britisk fotballhistorie, roser Ferdinand.

Opplevde personlig tragedie
Etter 13 år på Old Trafford forlot 36-åringen Manchester United til fordel for QPR i 2014.

Men Ferdinand slet med å spille seg til en fast plass hos QPR, og opplevde samtidig en personlig tragedie utenfor banen da konen Rebecca Ellison tapte kampen mot kreften og døde i mai.

– Min sjelevenn gikk bort i går kveld. Rebecca, min fantastiske kone sovnet inn etter en kort kamp mot kreft, skrev den tidligere engelske landslagskapteinen i en pressemelding.

Ferdinand debuterte for West Ham som 17-åring, og ble kjøpt av Leeds i 2000.

Tidenes dyreste forsvarsspiller
To år senere punget daværende Manchester United-manager Sir Alex Ferguson ut med rekordsummen 300 millioner kroner for å hente stopperen til Old Trafford.

Overgangssummen på 300 millioner kroner ble ny rekord for en forsvarsspiller i Premier League. Under sin tid i Manchester United havnet midtstopperen på årets lag i Premier League hele seks ganger.

Totalt fikk Ferdinand med seg 81 landskamper og tre mål for England.