REDDET: Her er båten tatt under slep av brannvesenets beredskapsbåt utenfor Trondheim. FOTO: Mariann Dybdahl/Adresseavisen
REDDET: Her er båten tatt under slep av brannvesenets beredskapsbåt utenfor Trondheim. FOTO: Mariann Dybdahl/Adresseavisen

Far og to barn i båtdrama – reddet i siste liten

Far måtte hoppe i vannet da båten sto i fare for å bli knust mot land. Fire meter fra land kom redningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En far og barna på ni og elleve år kom fra det med skrekken da båten deres fikk motorstopp på Trondheimsfjorden like utenfor Ranheim stadion lørdag ettermiddag.

Drev fortere og fortere

Klokken 12.23 fikk politiet i Sør-Trøndelag telefon fra småbarnsfaren om at de hadde fått motorstopp med båten og drev mot land.

Brannvesenets båt ble umiddelbart sendt til stedet for å bistå.

– Mens vi hadde telefonkontakt med far i båten, drev båten fortere og fortere inn mot land, forteller operasjonsleder Tore Kyllo i Sør-Trøndelag politidistrikt til TV 2.

Far hoppet i sjøen

Etter hvert drev båten så raskt mot land at faren ikke så noen annen mulighet enn å hoppe i vannet for å forsøke å forhindre at båten skulle bli knust mot fjæresteinene.

Han gav da telefonen til barna, som fortsatte å snakke med politiet.

– De var rolige og hjalp oss. De var kjempeflinke, forteller operasjonslederen.

Fire meter fra land kom redningen. Brannvesenet fikk kastet en trosse om bord og sikret båten, før den ble tauet til et roligere område.