Blatter: – Hva skal jeg bli arrestert for?

Sepp Blatter ble grillet av internasjonal presse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere FIFA-topper ble pågrepet i Zürich før den mektige fotball-organisasjonen valgte ny president.

Påtalemyndigheten i Sveits sier de etterforsker økonomisk utroskap og hvitvasking knyttet til VM-tildelingene for 2018 og 2022. USA har også siktet flere personer.

Sepp Blatter, som har vært FIFA-president siden 1998, ble likevel gjenvalgt for fire nye år.

På en pressekonferanse lørdag ble 79-åringen grillet av internasjonal presse.

– Føler meg støtt av personangrep
Blatter innrømmer at han føler seg urettferdig behandlet.

– Som president er jeg blitt støtt av personangrep mot meg som person. Og jeg tror alle hvem det gjelder, sa Blatter – og siktet trolig til UEFA-president Michel Platini.

Flere i salen lurte på hvorfor Blatter ønsket å fortsette som FIFA-president, til tross for de siste dagers avsløringer.

– Det er veldig lett å svare på. Dere så alle resultatene fra kongressen. Jeg er fremdeles rett mann til å løse disse problemene, mente Blatter – og nektet å svare på spørsmål om hvorfor David Gill ikke ville være visepresident under Blatters ledelse.

– David Gill var ikke tilstede på møtet i eksekutivkomitéen lørdag. Han har ikke gitt noen årsaker til det, var alt presidenten ville si om saken.

– Hva skal jeg bli arrestert for?
Blatter fikk spørsmål om han var inkompetent som leder, eller naiv, siden han ikke oppdaget den utstrakte korrupsjonen i organisasjonen.

– Dette er et problem jeg ikke vet om. Dette er en pågående etterforskning, og jeg har ikke sett noe til ti millioner dollar, svarte Blatter på spørsmål om han hadde mottatt ti millioner dollar under bordet.

– Er du redd for å bli arrestert?

– Nei. Hva skulle jeg bli arrestert for, mente han.

– FIFA trenger UEFA
UEFA har truet med å trekke seg ut av FIFA og boikotte VM i Qatar og Russland etter at Blatter ble gjenvalgt. Men det bekymrer ikke fotball-sjefen.

– Jeg var på et møte lørdag, og UEFA-presidenten var der. Vi tok en diskusjon, og vi er begge innstilt på å beskytte VM, som er turnering nummer én i verden. Vi må sette oss ned og finne en løsning, for FIFA trenger UEFA, og UEFA trenger FIFA, slo en presset Blatter fast.

Blatter gjorde det klart at han ikke er redd for at sponsorene flykter fra FIFA etter korrupsjonsskandalen.

– Vi har hatt kontakt med våre sponsorer. Også etter at raidet mot hotellet skjedde. Vi starter nå med arbeidet som skal gjenopprette rennommeet til FIFA. Vi har allerede planlagt et personlig besøk til sponsorene våre.