TIL TOUR DE FRANCE: Edvald Boasson Hagen skal gå for etappeseirer under Tour de France.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
TIL TOUR DE FRANCE: Edvald Boasson Hagen skal gå for etappeseirer under Tour de France. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Boasson Hagen klar for Tour de France

Qhubeka-sjefen bekrefter at Edvald Boasson Hagen sykler Tour de France.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

MTN-Qhubeka har ikke tatt ut laget sitt til Tour de France ennå, men sportsdirektør Brian Smith røper allerede nå at Edvald Boasson Hagen er en del av laget.

– Jeg kan gi deg to navn som er garantert med i Touren. De to er Edvald Boasson Hagen og den sørafrikanske mesteren Jacques Janse Van Rensburg. Vi må ta ham med. Har du et sørafrikansk lag i rittet, så må du ha den sørafrikanske mesteren med. Jeg tror det betyr mye for sponsorene og alle rundt laget å se den sørafrikanske mestertrøyen der, sier han til Cyclingtips.

Boasson Hagen er fortsatt i en opptreningsperiode etter kragebeinsbruddet tidligere i år. Men har vist god stigning i formen under Tour of Norway og Tour des Fjords.

– Han er fortsatt ikke i toppform ennå, men han har spurtet bra og kommer seg greit opp stigningene. Jeg tror han er hvor han skal være i øyeblikket. Disse rittene er bra for moralen hans, og han vil være klar for Dauphine. Tour de France vil bli en ny start for ham. Han drar ditt som en potensiell etappevinner, ikke en hjelperytter, sier Smith.

MTN-Qhubeka sikret seg et par habile spurtere i Tyler Farrar, Matt Goss og Gerald Ciolek. Men Smith sier at Farrar driver og trener for å bli en klassikerrytter og har nedprioritert spurttreningen. Mens Goss og Ciolek har skuffet så langt i sesongen. 

Smith mener Goss mangler motivasjonen til å presse seg selv nok. Og vurderer å droppe ham til Tour de France.

– Da blir kanskje den viktigste motivasjonsfaktoren «wow, jeg har gått til et andredivisjonslag og jeg kommer ikke en gang på tour-laget. Nå må jeg prøve noe nytt». Så jeg ser på ulike løsninger. Han er definitivt en fin fy, men jeg tror det handler om å bli kjent med ham og motivere ham. Det samme gjelder Ciolek, sier Smith.

Trolig vil MTN-Qhubeka ta ut de elleve på Tour de France-laget i begynnelsen av neste uke.