RASER MOT USA: FIFA-president Sepp Blatter antyder at USA driver politisk spill. AFP PHOTO / MICHAEL BUHOLZER
RASER MOT USA: FIFA-president Sepp Blatter antyder at USA driver politisk spill. AFP PHOTO / MICHAEL BUHOLZER

Blatters «Gudfaren»-melding til Platini: – Jeg kan tilgi, men glemmer aldri

FIFA-sjef Sepp Blatter sier han mistenker at USAs etterforskning av fotballorganisasjonen var et forsøk på å påvirke helgens FIFA-kongress. Samtidig angriper han UEFA-president Michel Platini.

– Jeg er ikke sikker, men det lukter ikke godt, sier Blatter til TV-kanalen RTF om sin teori om hvorfor sju FIFA-topper ble pågrepet to dager før kongressen, der FIFA-presidenten ble gjenvalgt.

Blatter trekker fram at USA tapte kampen mot Qatar om å få arrangere fotball-VM i 2022, og kaller landet «Jordans fremste støttespiller».

Prins Ali bin al Hussein, som stilte mot Blatter i presidentvalget, kommer fra Jordan.

Den gjenvalgte FIFA-presidenten kritiserer også den amerikanske påtalemyndigheten for uttalelser under etterforskningen.

Blant annet har statsadvokat Loretta Lynch sagt at korrupsjon i fotball er «stigende, systematisk og inngrodd, både i utlandet og her i USA».

– Selvfølgelig er jeg sjokkert. Som FIFA-president vil jeg aldri komme med kommentarer om en annen organisasjon uten å være sikker på hva som har skjedd, sier Blatter om uttalelsene.

Angriper UEFA
Blatter går også til angrep på UEFA og sin kollega Michel Platini. UEFAs president oppfordret alle til å ikke stemme på Blatter før fredagens valg.

Det sårer den omstridte FIFA-presidenten.

– Det er et hat som ikke bare kommer fra én person i UEFA, men hele UEFA som organisasjon. De har fremdeles ikke akseptert at jeg ble valgt til FIFA-president i 1998, mener sveitseren, som samtidig kommer med følgende «Gudfaren»-melding til Michel Platini:

– Jeg kan tilgi alle. Men jeg glemmer aldri, fastslår Blatter, ifølge BBC.

(©NTB/TV 2 Sporten)