KONGEN MÅTTE GI TAPT: Henrik Lundqvist storspilte i de to første periodene, men en tabbe fra kongen sendte Tampa Bay Lightning i ledelsen i starten av siste periode. New York Rangers klarte aldri å slå tilbake. Foto: AP Photo/Kathy Willens.
KONGEN MÅTTE GI TAPT: Henrik Lundqvist storspilte i de to første periodene, men en tabbe fra kongen sendte Tampa Bay Lightning i ledelsen i starten av siste periode. New York Rangers klarte aldri å slå tilbake. Foto: AP Photo/Kathy Willens.

Tabbe knuste Rangers finaledrøm

New York (TV 2): Hagelin: - Det hadde vært en forskjell hvis ikke Zuccarello var skadet.

New York Rangers - Tampa Bay Lightning 0-2 (3-4)

Skjebnekamp, kniven på strupen, vinn eller forsvinn. Ingen klisjéer i verden kunne beskrive nervøsiteten til New York Rangers-fansen før den sjuende og avgjørende semifinalen mot Tampa Bay Lightning.

Vertene hadde statistikken på sin side, med seier de siste seks gangene rundene har gått til kamp sju. Det er rekord i NHL.

Men i kveld ble statistikken brutt. En tabbe fra stjernekeeper Henrik Lundqvist sendte gjestene i ledelsen, og Rangers klarte aldri å slå tilbake. Finaledrømmen var knust.

- Det gjør vondt akkurat nå, det gjør det virkelig. Du legger hjerte og sjel i hele sesongen, og jobber for å få sjansen til å spille Stanley Cup-finale. Vi var 20 minutter unna. Jeg tror alle følte at det første målet kom til å bli eksremt viktig. Dessverre så jeg aldri pucken før det var for sent. Det var for mange foran meg, sier Lundqvist i garderoben etter kampen.

- Hadde vært en forskjell med Zuccarello

Sesongens viktigste kamp gikk uten Mats Zuccarello Aasen, som fortsatt ikke fikk snakke med media før kveldens kamp. 27-åringen trente med reservene på fredagens formiddagsøkt, og på spørsmål fra TV 2 og NTB om hvordan han følte seg svarte han kort "det går bra", før han gikk i garderoben.

Svenske Carl Hagelin er nordmannens beste kamerat på laget, og mener ting kunne vært annerledes med en frisk Zuccarello.

- Ja, det kan man alltid spekulere i. Han er en stor spiller, og han har vært viktig for laget vårt i hele år. Så det er klart at det hadde vært en forskjell hvis han ikke var skadet. Men nå var han ikke her, så vi kan ikke trylle, sier en skuffet Hagelin til TV 2 i garderoben etter kampen.

Nordmannen fikk ikke muligheten til å spille flere sluttspillkamper etter at han ble truffet i hodet av en puck 24. april. Heller ikke etter kampen fredag kveld var 27-åringen tilgjengelig for media.

Hagelin mener Lundqvist ikke kan klandres for det første målet.

- Jeg syns synd på han, for jeg tror ikke han så pucken. det var et backhand-skudd som gikk inn. Vi skal ikke la dem få komme til slike sjanser, det er det det handler om. Det stod 0-0 til det var tolv minutter igjen av kampen, også lykkes de å gjøre det flaksemål. Det var det som var forkjellen, og det føles ganske tomt akkurat nå, forteller svensken.

Nervøs åpning

I et kokende Madison Square Garden tok vertene kommandoen i åpningen, men første periode var tydelig preget av nerver hos begge lag. Utover i de første 20 kom gjestene mer inn inn i kampen, og noterte seg for de største sjansene.

Med sju minutter igjen av perioden fikk skuddet fra Alex Killorn en styring, og spratt så vidt over netttaket til Henrik Lundqvist.

Svnsken ble kåret til Rangers beste spiller i 7-3-seieren tirsdag, og er på jobb også i kveld. Vartet opp med en kjemperedning på skudd fra finske Valtteri Filppula snaue tre minutter før første pause, men begge lag gikk målløse i garderoben - som i forrige kamp i New York som Lightning vant 2-0.

En bekymring for vertene var kaptein Ryan McDonagh som har stått over trening de to siste dagene, og spilte kun 1:47 minutter i første periode. Han er en viktig defensiv brikke, og det er maksimalt dårlig timing med en slarkete kaptein så sent i sluttspillet.

Kongen ble synderen

Nash- Brassard-Miller-rekka stod for fem mål i tirsdagens kamp, da Rangers slo Lightning 7-3 i Florida. Snaut fire minutter ut i midtperioden skaffet den rekka Rangers første overtall, da Matthew Carle må i boksen hooking på en kjempemulighet for Rick Nash.

Like etter fikk vertene en ny overtallsmulighet da Lightning ble straffet for å ha for mange menn på isen. Men blåtrøyene klarer ikke å utnytte de fire overtallsminuttene. Nettopp det ble avgjørende for at Rangers tapte forrige hjemmekamp mandag kveld.

Midtperioden ble kjennetegnet av harde og jevne dueller, men vertene førte og slapp Rangers til i deres sone i svært liten grad. Heldigvis for et fullstappet MSG stod Lundqvist frem, og etter en en feberredning på skuddet fra en umarkert Tyler Johnsen med to minutter igjen av perioden runget det fortjent "Henrik, Henrik, Henrik" fra drøye 18.000 tilskuere kledd i blått.

Kong Henrik holdt Rangers inne i kampen, og de måtte finne på noe i offensiv sone. Lightning ledet skuddstatistikken 19-11 etter to målløse perioder.

Da er det typisk at det nettopp var den strålende svensken som må ta noe av skylden for det som skjedde to minutter ut i siste periode. Killorn prøvde skuddet, som på utrolig vis snek seg gjennom alle - også mellom bena på Lundqvist. Åpningen kunne nesten ikke vært mindre, men det var nok.

Vertene kjørte en solid sluttspurt, men Tampas Ondrej Palat svarte med å øke ledelsen snaue ni minutter før slutt. Denne gangen uttagbar for Lundqvist, og Lightning er klare for Stanley Cup-finalen.