Daryl Impey står har kapret en andre- og tredjeplass så langt i Tour des Fjords. Å slå Alexander Kristoff er nesten umulig, mener Orica-GreenEDGE-rytteren.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Daryl Impey står har kapret en andre- og tredjeplass så langt i Tour des Fjords. Å slå Alexander Kristoff er nesten umulig, mener Orica-GreenEDGE-rytteren. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Frustrert Kristoff-utfordrer: – Han blir servert seierne

Daryl Impey mener flere lag gjør arbeidsforholdene enkle for Alexander Kristoff i Tour des Fjords.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Angrepene var mange. Ønsket var sterkt, men ingen klarte å knekke Alexander Kristoff denne gangen heller. For tredje etappe på rad i Tour des Fjords kunne Katjusjas superspurter strekke armene i været ved målstreken.

– Kjører uten noen spesiell grunn
Daryl Impey og Orica-GreenEDGE var blant lagene som prøvde hardt på å kjøre Kristoff av frontgruppen steg for steg på fredagens etappe, men feilet i forsøket. 30-åringen fra Johannesburg ble til slutt nummer to bak Kristoff i Sauda.

– Vi prøvde å bryte ham ned, men det virker som det er flere lag som kjører i front uten noen spesiell grunn, sier en frustrert Impey til TV 2.

Like etter målgang var Kristoff klar på han ikke hadde vunnet etappen uten hjelp fra Trek-laget underveis på etappen. De ble selv sittende bak da et stort brudd gikk tidlig på etappen.

– Uten dem hadde jeg ikke vært i gul trøye nå. De hadde (Jasper) Stuyven som ligger på andreplass sammenlagt. Uten (Fabian) Cancellara og de andre gutta hadde det vært tøft, sier Kristoff.

Mener Kristoff får gode arbeidsforhold
16 triumfer er det blitt for Kristoff i 2015. Det er ingenting å si på at nordmannen er verdens kanskje beste spurter for øyeblikket, men Impey lar seg frustrere over de ”enkle” arbeidsforholdene Kristoff og Katjusja får.

– Det er vanskelig å diskutere taktikk før etappene her. Når vi eller andre lag prøver å sette dem under press, er det alltid et annet lag som bestemmer seg for å kjøre. Flere lag gir det ganske enkelt til dem enkelt. Han (Kristoff) blir nesten servert seierne. Det virker som mange lag deler på jobben. Det er litt rart, sier Impey.

– For eksempel kjørte Topsport (Vlaanderen) i front uten grunn. Jeg så ingen grunn til at de skulle gjøre det. Når du har en fyr som dominerer så mye som Kristoff, må du sette ham under press. Vi misbrukte muligheten.

Forsøkene på fredagens etappe fra Orica-GreenEDGE og MTN-Qhubeka satte imidlertid sine spor i Katjusja-laget. Flere av Kristoffs hjelperyttere var kjørt av før målgang i feststemte Sauda – uten at det endret så mye.

– Kristoff er en rytter som kan kjøre godt i kupert terreng. Dette virker å være hans år. Dersom jeg hadde fått en mulighet til å slå ham, hadde det vært strålende, sier Impey.

PS: Lørdag kan Kristoff vinne sin fjerde strake Tour des Fjords-seier når feltet skal sykle fra Stavanger til Sandnes.