VANT: Lene Mykjåland sørget for norsk seier i siste kamp før VM. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
VANT: Lene Mykjåland sørget for norsk seier i siste kamp før VM. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

- Vi må opp enda et hakk til skal vi håpe på medaljer

Men Norge tok et stort skritt i riktig retning i VM-generalprøven.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge-Finland 2-0

MARIENLYST (TV 2) Etter to strake tap i VM-oppkjøringen sørget Lene Mykjåland med to scoringer for at det ble norsk seier i generalprøven mot Finland på Marienlyst fredag.

- VM-formen er stigende. Det var en veldig god prestasjon av hele laget i dag og en ordentlig opptur etter sist kamp. Det var utrolig deilig, smiler Mykjåland etter kampen.

- Må opp et hakk til
For Norge var det klart beste laget på Marienlyst. Finland hadde et skudd i tverrligger i første omgang, og en god periode rett etter hvilen, men ellers hadde Norge full kontroll.

- Det er et stort skritt i riktig retning. Vi spiller en veldig god førsteomgang, men har selvsagt mer å gå på. Før kampen var vi opptatt av å få en god gjennomkjøring og en del svar. Det klarte vi, sier landslagssjef Even Pellerud.

FORNØYD: Even Pellerud var fornøyd med seier i VM-generalprøven..

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
FORNØYD: Even Pellerud var fornøyd med seier i VM-generalprøven.. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Han er likevel helt klar på at dersom Norge skal ha forhåpninger om medaljer i Canada så må laget heve prestasjonene ytterligere et hakk. 

- Da må vi opp et hakk til. Vi er ikke helt der ennå. Men det viktigste nå var å få med seg en god følelse inn mot første kampen i VM, sier han.

Herlovsen ut med skade
Isabell Herlovsen startet kampen for Norge. Men LSK-spilleren måtte gå av banen til pause etter at hun opplevde smerter i kneet.

- Jeg var helt alene og skal til å løpe da jeg kjenner at jeg får vondt. Så jeg vet egentlig ikke hva som har skjedd. Men både korsbånd-, mensik- og leddbåndstester er helt fine, så jeg håper ikke det er så farlig, sier hun.

- Er du bekymret slik som det kjennes ut nå?

- Ja, akkurat slik som det er nå så er jeg det. Men jeg håper det bare er en liten bagatell og at det blir bra om noen dager, sier hun.

Fra før har Caroline Graham Hansen måtte melde forfall på grunn av skade. Også Elise Thorsnes er ute i to uker med en strekkskade.

Første VM-kamp spilles mot Thailand 7.juni i Ottawa.