FORLENGER: Sven Erik Brystrøm skriver innen kort tid under på en kontraktsforlengelse med det russiske laget Katjusja.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
FORLENGER: Sven Erik Brystrøm skriver innen kort tid under på en kontraktsforlengelse med det russiske laget Katjusja. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Bystrøm signerer ny Katjusja-kontrakt i løpet av få dager

– Jeg håper å bli kaptein slik som Kristoff i fremtiden, sier Bystrøm til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sven Erik Bystrøm har markert seg som en av Alexander Kristoffs aller viktigste hjelperyttere de siste månedene. I Katjusja er de strålende fornøyd med prestasjonene til førsteårsproffen – så fornøyd at kontrakten nå blir forlenget.

Forlenger trolig i løpet av helgen
Den opprinnelige avtalen til Bystrøm med det russiske storlaget går ikke ut før ved slutten av 2016-sesongen.

– Vi har en god dialog. Det ser ut til at det blir forlengelse allerede i løpet av de nærmeste dagene. Men foreløpig er ingenting signert, sier Bystrøm til TV 2.

– Sannsynligvis i løpet av helgen?

– Jeg tror og håper det.

Bystrøms agent Joona Laukka, som også er Kristoffs agent, er på plass i Tour des Fjords. Den nye avtalen vil gjøre Bystrøm til Katusjua-rytter ut 2017.

– Det er topp økonomisk. Det er en fordel det også, sier Bystrøm.

Vil bli Katjusja-kaptein
I tiden fremover må nok Bystrøm fremdeles finne seg i å være hjelperytter for Kristoff og de andre profilene på Katjusja-laget. Men Haugesund-gutten har store ambisjoner.

– Jeg håper å bli kaptein slik som Alex i framtiden, men jeg må gå runden og være hjelperytter først. Så får vi se om noen år, sier Bystrøm som er takknemlig for tilliten han nå får gjennom kontraktsforlengelsen. 

– Det er en tillitserklæring fra laget. De vil ha meg med videre og jeg ønsker å være i Katjusja. Jeg får gå en god skole og utvikle meg til å blir enda bedre.

Selv om Bystrøm har vist seg frem på strålende vis flere ganger denne sesongen, blir det ingen deltakelse i Tour de France.

– Det er uaktuelt i år. Det har vi allerede gått gjennom på alle møter. Jeg håper egentlig å debutere i en Grand Tour om ett år. Kanskje Tour de France om to år.

– Hva med neste år?

– Det er større sjanse, men ingen hast.