Kristoff betaler middag for lagkompisene etter ny seier

Alexander Kristoff tok sin tredje etappeseier i Tour des Fjords.

Se Tour des Fjords på TV 2 og TV 2 Sumo fra kl. 15.30!

Alexander Kristoff tok sin tredje strake etappeseier i Tour des Fjords fredag på den 166 km. lange etappen fra Leirvik til Sauda. Dermed beholdt han sin ledertrøye og seieren betyr at nordmannen må spandere middag på laget sitt.

Se spurten øverst i saken!

– Jeg er redd for det, sier Kristoff til TV 2, på spørsmål om han må spandere middag på lagkompisene.

Dagens etappeseier var nordmannens sin 16 seier i årets sesong. Kanskje ikke så rart at Kristoff ønsker å spandere middag på lagkompisene

Knalltøff dag

– Det var en hard dag. Vi hadde ikke kontroll fra start med tunnelen. Heldigvis var Trek-laget i samme situasjon og hjalp oss. Uten dem hadde jeg nok ikke vært i gult, sier Kristoff til TV 2 etter målgang.

– Dere fikk hjelp av Trek-laget altså?

– Ja, de var med å hjelpe oss. De hadde også Stuyven fremme i sammendraget. Uten Cancellara og de andre gutta så hadde det blitt tungt å tett luken til de 17 rytterne i starten. 

– Hvordan var den siste delen av rittet?

– Det var hardt. Edvald og laget hans satte press på oss i den siste bakken. Da ble det ganske sprengt. Etter det var det mye støting og tre mann sammen med Galta kom frem. De kjørte sterkt, men de siste fem km hadde vi kontroll, avsluttet Kristoff.

Boasson Hagen prøvde å slite ut Kristoff

Edvald Boasson Hagen prøvde å tappe spurtkongen for krefter under løpet og kjørte Kristoff hardt under etappen.

Var han rett og slett for sterk?

– Ja, det var det. Vi prøvde å slite ut laget hans i forkant, når han ikke har så mange mann rundt seg. Han begynte å få mindre folk ihverfall. Han ble for tøff, oppsummerer Boasson Hagen.

Kristoff så ut til å slite til tider under dagens etappe. Det ga Boasson Hagen håp under etappen.

– Jeg håpte på det. Ellers hadde jeg ikke prøvd. Det føltes greit ut i dag og jeg var med i det første bruddet. Det var bra med tanke på å slite ut ham, men det var ikke nok.

Det er ingen som er uslåelig, men det ser ut som han er en hard nøtt og knekke.

Slik var etappen

17 ryttere kom i brudd tidlig på etappen, men ble kjørt inn igjen av hovedfeltet etter sterkt kjøring av både Katjusja og Trek. Så viste dansken Michael-Valgren Andersen seg frem. Tinkoff-Saxo-rytteren lå også lenge i brudd mot tampen av, men ble kjørt inn av hovedfeltet med cirka 15 km igjen.

Edvald Boasson Hagen angrep da det var i overkant av 20 km igjen, men Alexander Kristoff hang med MTN-Qhubeka-rytteren opp stigningen.

Da dansken var kjørt inn prøvde tre ryttere med norske Frederik Galta fra Team Coop-Øster Hus i spissen å stikke fra hovedfeltet.
Rytterne fikk aldri noe stort forsprang og det så ut til at hovedfeltet lå å kontrollerte rytterne i front. Med en kilometer igjen ble de tre kjørt inn av hovedfeltet.