Dette er plassorgie – og sjekk prisen!

Mer plass for pengene finner du rett og slett ikke.

Prisene på nye Skoda Superb er akkurat klare, og de blir gunstige. Dessuten er det et svært mangfoldig modellutvalg.
Prisene på nye Skoda Superb er akkurat klare, og de blir gunstige. Dessuten er det et svært mangfoldig modellutvalg.

Tredje generasjon av Skodas store familiebil, Superb, er like rundt hjørnet. Nå er det åpnet for å forhåndsbestille biler i Norge, og prisene er klare. Det hele starter på 299.000 kroner for 5-dørs kombi (309.000 kroner for stasjonsvogn) med 125 hks TSI-motor.

Det betyr rett og slett at du får uslåelig mye plass for pengene. Superb er nemlig uvanlig romslig. 

Stasjonsvogna, og det er den vi nordmenn kommer til å kjøpe, har et bagasjerom på 660 liter – en økning på 27 liter fra forrige generasjon. Hvis du legger ned bakseteryggen, øker det til nesten 2.000 liter.

Det blir også mer og mer populært med firehjulsdrift. Også det får du i flere utgaver av Superb.

– Vi er spesielt glad for at vi kan tilby et enda bredere utvalg av modeller med firehjulsdrift. I dag er 4x4-andelen på Superb hele 70 prosent, sier Skoda-direktør Kai Robert Solheim.

Skal du ha firehjulsdrift starter prisene på 379.000 kroner, da med 1,4-liters TSI-motor på 150 hk og Ambition utstyrsnivå.

Les vår test av forrige generasjons toppmodell av Superb her

Åtte nye motorer

Motorene i nye Superb har opp til 30 prosent lavere forbruk og utslipp enn forgjengeren. De åtte nye motorene sammen med det strømlinjeformede karosseriet og opptil 75 kg lavere vekt, har bidratt til betydelig lavere forbruk og utslipp.

Nye Superb får turbomotorer med EU-6 standard: Fem TSI bensinmotorer og tre TDI dieselmotorer.

Bensinmotorene spenner fra 125 hk til 280 hk og dieselmotorene fra 120 hk til 190 hk.

Med unntak av den rimeligste bensinmotoren, kan alle motorene leveres med DSG automatgir. Fire av motorene kan også kombineres med 4x4 firehjulsdrift basert på Haldex 5.

Den dyreste modellen blir 2.0-liters TSI på 280 hk, med DSG og 4x4. Med topp utstyrsnivå, kommer denne på 667.000 kroner.

Les også: Her er en Superb-ulv i fåreklær

Sikkerhet

Superb vil bli utstyrt med en rekke nye sikkerhetssystemer. Det innebærer standardutstyr som Elektronisk Stabilitetskontroll (ESC) inkludert Multikollisjonsbrems, Pre Crash kollisjonsbeskyttelse (forbereder fører og passasjer på at uhell kan skje), Front Assist med City Safe nødbrems, elektronisk dekktrykkskontroll, ni kollisjonsputer, fem tre-punkts setebelter og WOKS hodestøtter(optimert mot whiplash) foran.

Elektronisk differensial brems er også standard. Tretthetsvarsleren sørger for at fører holder seg våken og unngår kollisjoner.

I tillegg kan også en rekke andre systemer leveres: Adaptive Cruise Control (ACC) som holder avstanden til forankjørende kjøretøy, Lane Assist som hjelper føreren å holde bilen i sitt kjørefelt. Traffic Jam Assist, øker sikkerheten og komforten ved køkjøring. Emergency Assist trer inn dersom fører ikke reagerer, eller er ute av stand til å reagere, og i siste instans stopper bilen.

 Det nye Blindsonevarslersystemet forteller føreren dersom det er biler i blindsonen for å gjøre skifte av kjørefil tryggere. En ny viktig del av blindsonevarslingen er Ryggeassistenten, som ved hjelp av sensorer varsler tverrgående ferdsel bak bilen. Nytt i Superb er også Travel Assist med trafikkskiltgjenkjenning som informerer fører løpende om kommende trafikkskilt.

Nye Superb har siste generasjon infotainmentsystem som kan koble opp smarttelefoner via SmartLink. Den vil dessuten kunne bestilles med Wi-Fi.

Mer interessert i Skoda Octavia? Her er både bruktbilguide og tester!

Nytt utstyr

Superb får, som første modell, Dynamic Chassis Control (DCC) som gir føreren mulighet til å tilpasse dempingen i fire forvalgte nivåer.

Superb får også paraply i begge fordørene som en av merkets såkalte "Simply Clever"-løsninger.

Nytt er også foldbart hengerfeste, samt elektrisk bakluke med sensor for å åpne den ved å veive foten under sensoren. Ryggekamera og den siste generasjonen Parkeringsassistent for automatisk parkering er også tilgjengelig. 

Superb leveres i fire ulike utstyrsnivåer: Active, Ambition, Style og toppmodellen L&K.

- De første nye Superb kommer til forhandlerne i august, sier direktør Kai Robert Solheim i en pressemelding.

Les også: Det er en grunn til at vi anbefaler stasjonsvogn