STARTER NYTT SELSKAP: eks-statsråd Ola Borten Moe (Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix)
STARTER NYTT SELSKAP: eks-statsråd Ola Borten Moe (Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix)

Ola Borten Moe starter oljeselskap

Den tidligere oljeministeren og tidligere Det norske-sjef Erik Haugane starter selskapet med hovedkontor i Trondheim og startkapital på over én milliard kroner, skriver Adresseavisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Borten Moe, Haugane og medgründerne Anton Tronstad og Knut Evensen går inn med én million kroner hver i oljeselskapet som skal hete Okea. Et internasjonalt investeringsselskap er også involvert.

– Vi går inn med egne penger, og vi begynner å jobbe i selskapet alle sammen. Det er veldig mange funn på norsk sokkel som ikke blir bygd ut, men som vi vet fins der. Vi tror vi kan gjøre ting enklere, billigere og kanskje introdusere nye forretningsmodeller som vil skape verdier både for selskapet og samfunnet, sier Ola Borten Moe.

OKEA skal drive med utbygging og produksjon av olje i Norge og skal ha Trondheim som base.

– Utbygging og produksjon fra oljefelt er dominert av noen få store oljeselskaper. Her tror vi et lite selskap kan bidra positivt. Vi vil operere enkelt, annerledes og med samme kvalitet som industrien ellers er kjent for, sier påtroppende administrerende direktør Erik Haugane.

I de kommende månedene vil OKEA rekruttere ansatte til kontoret i Trondheim. Selskapets navn forklarer gründerne slik: Et Oljeselskap med følgende Kvaliteter: Enkelt og Annerledes; OKEA. (©NTB)