LYSENDE FREMTID: Daniel Hoelgaard prøver ikke å tenke for mye på mulighetene for å bli proff neste sesong. Her etter målgang og sjuendeplassen i junior-VM i København i 2011.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
LYSENDE FREMTID: Daniel Hoelgaard prøver ikke å tenke for mye på mulighetene for å bli proff neste sesong. Her etter målgang og sjuendeplassen i junior-VM i København i 2011. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

– Har vist at han holder høy internasjonal klasse

Daniel Hoelgaard (21) kan bli Norges neste proff.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Daniel Hoelgaard er spådd en lysende fremtid. Joker-rytteren er et av Norges fremste spurttalenter.

Denne uken får han testet seg mot de aller beste i Tour des Fjords. Og hvem vet? Kanskje står han side om side med torsdagens etappevinner Alexander Kristoff som proff neste sesong.

– Det er utrolig gøy. Vi ser hvor nivået på verdenstoppen ligger. Så er det bare å følge etter, sier Hoelgaard til TV 2.

– Er nivået avskrekkende?

– Nei, det er det ikke. Jeg har trent litt med Kristoff tidligere. Det er ikke avskrekkende, men det er et lite steg igjen.

– Har lyst til å ta steget
På torsdagens etappe til Haugesund endte Hoelgaard på ellevteplass. Formen er i anmarsj etter en rittpause på fire uker. Tidligere denne sesongen leverte rogalendingen strålende med èn etappeseier og poengtrøye i Tour de Bretagne.

En etappeseier ble det også i Normandiet rundt i slutten av mars. Før årets sesong returnerte Hoelgaard til Norge og Team Joker etter et opphold på rekruttlaget til Etixx-Quick Step sammen med broren Markus.

– Jeg har lyst til å ta steget og bli proff, men jeg prøver ikke å fokusere på det nå i sesongen. Jeg vil kjøre ritt og få gode resultater. Det ligger jo selvsagt litt i bakhodet, men jeg prøver ikke å tenke for mye på det, sier Hoelgaard.

– Hvem vil du sammenligne deg med av de beste spurterne i verden?

– Jeg er nok en blanding av Sagan eller Kristoff. Jeg er ikke en rein spurter. Jeg er nok en type klassikerrytter som går bra oppover, men har bra trøkk i spurtene.

Imponert Kristoff
Selv om han suser over målsterken et stykke foran de andre, er Kristoff vel viten om de norske talentene som stadig viser seg frem – både i Tour of Norway forrige uke og Tour des Fjords denne uken. På torsdagens etappen var også Fridtfjof Røinås (8), Oscar Landa (10) i topp ti.

– De har bra nivå. Flere viste i Tour of Norway at de kan slå de beste, men de kom litt til kort i dag, sier Kristoff til TV 2.

Sportssjef i Norges Cykleforbund, Hans Falk, er på plass under Tour des Fjords og følger rittet tett. Han ser med spenning på de kommende årene. Flere navn dukker opp – Hoelgaard er selvsagt blant dem.

– Han har vist i år at han holder veldig høy internasjonal klasse blant kontinental-lagene, sier Falk til TV 2.

– Kommer til å bli enda bedre
Men svensken er imidlertid usikker på om det er det riktige valgte for Hoelgaard å teste profflivet neste sesong.

– Med tanke på resultatene så langt i år, så tror jeg han kommer til å få muligheten. Så må han avgjøre om det er riktig. Det er ikke skadelig å være igjen i Joker i ett år til. Han er en av flere som sikkert kommer til å få kontraktsforslag fra profflag, sier Falk.

En som nyter godt av Hoelgaard denne sesongen, er Joker-sportsdirektør Gino van Oudenhove. Han mener at alt ligger til rette for at Hoelgaard skal ta steget til proffenes verden.

– Han er kjapp og sterk, men fremdeles veldig ung. Han kommer til å bli enda bedre og enda sterkere. Alexander (Kristoff) vant ikke så mange løp da han var på alderen til Daniel. Jeg spår Daniel en lys fremtid, sier van Oudenhove til TV 2.

3. etappe i Tour des Fjords, fra Stord til Sauda, ser du på TV 2 og tv2sumo.no fredag fra kl. 15.30