Sepp Blatter: – Det vil komme flere dårlige nyheter

Sepp Blatter åpnet FIFA-kongressen i Zürich med lovnader om å rydde opp i organisasjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

FIFA-president Sepp Blatter åpnet torsdag den 65. FIFA-kongressen.

En kongress som er blitt overskygget av avsløringene som amerikanske og sveitsiske myndigheter kom med onsdag.

– Gårsdagens hendelser har kastet en skygge over fotball og denne ukes kongress. Enkeltpersoners handlinger bringer skam og ydmykelse over fotballen, og det krever at vi handler. Vi kan ikke tillate at fotballen og FIFA blir dratt ned i gjørmen lenger. Dette må stoppe nå, sa Blatter i åpningstalen sin.

Mange har krevd at Blatter trekker seg fra vervet sitt og ikke stiller som kandidat for en ny periode. Men 79-åringen har ingen planer om å la seg presse ut.

– Jeg vet at mange holder meg ansvarlig for det som har skjedd og ryktet til den globale fotballbevegelsen. Om det handler om tildelingen av VM eller korrupsjonsbeskyldningene. Jeg kan ikke overvåke alle hele tiden. Hvis folk ønsker å gjøre noe galt, vil de også prøve å skjule det. Men det er mitt ansvar å beskytte vår organisasjons rykte, og å finne en vei ut av dette, sa FIFA-presidenten.

14 personer med tilknytning til FIFA ble arrestert onsdag – siktet for mafiavirksomhet, korrupsjon og hvitvasking av penger. Blatter sier han er veldig skuffet over det enkeltpersoner i organisasjonen har fått seg til å gjøre.

– Jeg vil påpeke at de som er korrupte i fotball er i mindretall, slik det også er ellers i samfunnet. Men de må bli tatt og holdt ansvarlig for sine handlinger, sa han, og påpekte at FIFA ønsker å få alle kort på bordet.

– Vi vil samarbeide med alle myndigheter, slik at de som er involvert i ulovligheter – fra topp til bunn – blir tatt og straffet, sa Blatter.

Han tror det vil komme flere avsløringer i tiden som kommer.

– De kommende månedene vil bli tunge for FIFA. Jeg er overbevist om at det vil komme flere dårlige nyheter. Men det er nødvendig å begynne å bygge opp igjen tilliten til organisasjonen vår, sa sveitseren.