VALGPLAKAT: På andre siden av gaten henger de mer tradisjonelle valgplakatene. John Erik Wagner har gått for en mer kreativ plakat. Foto: Facebook
VALGPLAKAT: På andre siden av gaten henger de mer tradisjonelle valgplakatene. John Erik Wagner har gått for en mer kreativ plakat. Foto: Facebook

Danskene lar John Eriks (51) penis-valgplakat bli hengende

Kommunepolitikere i København måtte ta stilling til om John Erik Wagners nakne kropp ble for mye av det gode. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag denne uken ble det lyst ut nyvalg til det danske Folketinget. Valget skjer 18.juni, og dermed er en intens valgkamp i gang. 

En som har kastet seg inn i kampen om en plass i Folketinget, er John Erik Wagner (51). 

Naken på valgplakat

Wagner stiller som uavhengig, men politikken hans får mindre fokus enn valgplakatene han har hengt opp på lyktestolpene i Københavns gater. 

51-åringen er avbildet naken, det eneste han har på er en cowboyhatt og et revolverbelter. Det er i drøyeste laget, selv for danskene. 

Fryktet for trafikksikkerheten

Kommuneledelsen i København fryktet at den nakne 51-åringen var et så forstyrrende element i bybildet, at det rett og slett ble trafikkfarlig. Sammen måtte de studere, vurdere og konkludere. 

– I utgangspunktet er det ikke ulovlig å henge opp en plakat, dersom man stiller til valg til Folketinget. Men hvis plakaten forstyrrer trafikantenes oppmerksomhet, da blir det en annen sak, sier Ivan Partov fra Teknik- og miljøforvaltningen i København kommune til danske Politiko

Blir hengende

Etter nøye vurderinger er det konkludert med at John Erik Wagners nakne valgplakalt ikke kan ses på som trafikkfarlig, og han blir hengende i den danske hovedstaden.

I en meningsmåling som Voxmeter har utført for Ritzau tidligere denne uken, ligger den blå blokken i Danmark an til en sikker seier med en oppslutning fra 54,3 prosent av velgerne. Regjeringen og resten av den røde blokken får 45,6 prosent oppslutning i målingen.