Thorsnes-skade gir landslagssjefen mer hodebry

Elise Thorsnes er skadet og mister første kampen i VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag setter det norske kvinnelandslaget seg på flyet til Canada hvor de skal fortsette oppladningen til første VM-kamp mot Thailand 7.juni.

Fredag spiller de siste vennskapskamp før alvoret starter når Finland står på motsatt banehalvdel på Marienlyst i Drammen.

Blir nye endringer
En seier der ville vært svært kjærkommen etter at laget har gått på to tap og sluppet inn seks mål på de to siste kampene.

– Fortsetter vi å slippe inn tre mål i hver kamp så er jeg veldig bekymret, men vi vet hva vi kan. Vi må bare få det på plass og samtidig få bort personlige feil. Men det har vi jobbet med denne uken, og det skal være bedre i morgen, sier landslagstrener Even Pellerud til TV 2 etter torsdagens trening.

I bortetapet mot Belgia forrige helg var det helt tydelig at Norge slet i den defensive delen av spillet. Elise Thorsnes var for anledningen omskolert til venstreback og Maria Thorirdottir erstattet en skadet Trine Rønning i midtforsvaret.

Thorsnes har denne uken pådratt seg en strekkskade og er dermed uaktuell for morgendagens kamp. Hun mister også åpningskampen i VM. Dermed må Pellerud igjen tenke nytt.

– Det kommer til å bli noen endringer. Elise er skadet i to uker og Rønning er fortsatt ute. Da blir det noen nye rokkeringer. Det er ikke ideelt og et mål i seg selv å rokkere mest mulig, men vi må innse realitetene, og jeg har tro på at vi skal stille en bra firer bakerst i morgen, sier han.

På torsdagens trening var det Lillestrøm-spiller Ingrid Moe Wold som ble testet på venstrebacken. Hun er klar om hun får sjansen.

– Dersom jeg får muligheten skal jeg gjøre alt jeg kan for å bidra best mulig, sier hun. 

Ikke bekymret
Kaptein Trine Rønning satt hjemme i sofaen og så kampen på TV da lagvenninnene gikk på et noe overraskende tap mot Belgia

Hun er allikevel ikke bekymret for at de norske jentene ikke skal være klare når alvoret starter.

– Vi har hatt det som dette før tidligere mesterskap også. Men vi har gode spillere her som kan løse flere roller. Jeg er ikke bekymret for at vi skal skal ordne det til slutt, sier hun.