Wenches rabarbra-fristelser

Rabarbra fra hagen til Vår ble til en nydelig rabarbrasuppe, rabarbra-piker og en deilig rabarbrakake.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mormors rabarbrasuppe

Dette trenger du:

  • Ca 500 g rabarbra
  • 1 ½ dl – 3 dl sukker(mormor brukte 3 dl)
  • 1 vaniljestang
  • 7 dl vann
  • Evt. 1-2 ts potetmel utrørt i ½ dl kaldt vann

Slik gjør du:

Rens og skjær rabarbra i tynne skiver og kok opp sammen med sukker, og evt. splittet vaniljestang.
Kok et par minutter til rabarbraen er mør.
Ønskes en litt tykkere suppe, jevn med 1-2 ts potetmel rørt ut i kaldt vann.
Hell jevningen i en tynn stråle i den varme rabarbrasuppen under omrøring.
Kok opp.
Trekk kasserollen tilside og avkjøl.

Server suppen lun med pisket krem eller vaniljekesam.
Suppen er også veldig god kald.

 

Tilslørte rabarbrapiker med råkrem og jordbær

VÅRS FAVORITT-DESSERT: Kald rabarbrasuppe og tilslørte rabarbra.  Foto: TV 2
VÅRS FAVORITT-DESSERT: Kald rabarbrasuppe og tilslørte rabarbra.  Foto: TV 2

Dette trenger du:

  • 300-400 g rabarbra
  • ca 2 dl sukker (smak deg frem)
  • 1 kanelstang
  • ½ dl vann
  • 2 ½ dl knust havrekjeks
  • 1 dl hakkede valnøtter
  • 1 ss smør
  • 1 ts kanel
  • Evt. litt sukker om kjeksen ikke er søt

Råkrem:

  • 1 ½ dl vaniljekesam eller pisket krem
  • 1 egg
  • 1 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • Evt. jordbær til garnityr

Slik gjør du:

Rens og del rabarbra i biter.
Kok mør til en tykk grøt i en kasserolle med vann, sukker og kanel i 10-15 min.
Smak til med sukker.
Avkjøl.
Smelt smør i en stekepanne, tilsett knust havrekjeks, hakkede valnøtter, kanel og evt. litt sukker.
Stek gyllent på middels varme og rør om hele tiden, det skal ikke bli brent.
Avkjøl.

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
Bland sammen vaniljekesam eller krem.
Legg rabarbra, råkrem, kjeks og nøttebandingen lagvis i en bolle eller porsjonsglass.
Pynt gjerne med jordbær.

 

Rabarbrakake

Dette trenger du:

18-20 cm springform

  • 125 g mykt smør
  • 125 g sukker
  • 2 egg
  • 125 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ss kaldt vann
  • 4-5 dl rabarbra i biter

Slik gjør du:
Visp smør og sukker hvitt og luftig.
Tilsett ett og ett egg, visp godt mellom hvert egg.
Tilsett hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i deigen, og rør godt.
Fyll i smurt form og stek på nederstes rille i varm stekeovn, 180 oC i 30-40 min.

Tips: Rabarbra kan byttes ut med annen fast frukt og bær