Gunhild Stordalen tilbake på scenen

STOCKHOLM (TV 2): Se direkte fra Stockholm der mateksperter fra hele verden møtes til Stordalens EAT-konferanse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gunhild Stordalen er tilbake etter den tøffe tiden med sykdommen systemisk sklerodermi, som førte til store smerter og en knallhard behandling med blant annet cellegift.

I dag står hun på talerstolen på når hennes eget hjertebarn EAT Stockholm Food Forum åpner.

TV 2 sender Gunhild Stordalens «comeback» direkte fra ca. klokken 10.00 mandag både her på tv2.no og på TV 2 Nyhetskanalen.

SNAKKET UT: Gunhild Stordalen fortalte om sykdommen og veien tilbake hos Skavlan på NRK 1. Foto: NRK.
SNAKKET UT: Gunhild Stordalen fortalte om sykdommen og veien tilbake hos Skavlan på NRK 1. Foto: NRK.

27. mars i år gjorde Gunhild Stordalen sitt første TV-intervju siden det ble kjent at hun har sykdommen systemisk sklerodermi i november.

Hos Skavlan fortalte hun åpent om sin kamp tilbake til livet.

Da Gunhild og ektemannen Petter fikk beskjeden om at sykdommen kunne føre til døden, la de til side alt annet arbeid for å komme i gang med behandlingen. 

Årets EAT, som er det andre i rekken,setter fokus på globale spørsmål rundt ernæring, matproduksjon og matsikkerhet. Hva gjør den eksplosive befolkningsveksten med hvordan mat må produseres, hva skal vi spise i 2050 og bør godterier forbys, er noen av spørsmålene som stilles i foredrag og paneldebatter.

Blant talerne på EAT finner vi, i tillegg til eksperter på mat og ernæring, vår egen statsminister Erna Solberg, arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre og Kronprinsesse Mette Marit.