Warriors sørget for drømmefinale

Golden State Warriors og Steph Curry nedkjempet Houston Rockets.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Golden State Warriors 104-90 Houston Rockets
Warriors vant 4-1 i kamper

Etter at Golden State Warriors nedsablet Houston Rockets er finalen i NBA klar. Det blir Warriors mot Cleveland Cavaliers. Og det blir Stephen Curry mot LeBron James.

Det er 40 år siden Golden State Warriors sist vant en NBA-tittel.

Nå er laget fire kamper unna å ende tørken, men for å nå sesongens store mål må laget gjennom LeBron James og Cleveland Cavaliers. 

Harden sviktet
Nattens kamp mot Houston Rockets var lenge tett og spennende, men Rockets' superstjerne James Harden klarte ikke å levere i sesongens viktigste kamp.

Harden ble stående med kun 14 poeng og hele 13 turn overs. Der Hardens lagkamerater ikke klarte å kompensere for stjernens svake kamp, fikk Stephen Curry god hjelp av sine.

Curry ble kampens toppscorer med 26 poeng, men fikk viktige bidrag offensivt av Klay Thompson med 20 poeng og kanskje mer overraskende av Harrison Barnes som storspilte og scorte 24 for vertene.  

Currys første finale
Dermed ble det til slutt en 14 poengs seier for Warriors som dermed er klare for sin første finale siden laget sist vant i 1975.

Det blir med andre ord også Currys første opplevelse i NBA-finalen. Motstanderne i finalen har en vesentlig mer rutinert superstjerne.

LeBron James er den ubestridte lederen for Cleveland Cavaliers og spiller i sin femte strake finale. De fire foregående har vært som Miami Heat-spiller. 

Drømmefinale
Finalen blir for mange en drømmefinale. Curry vant MVP-kåringen i årets grunnserie i NBA, men LeBron James regnes likevel av de fleste som verdens beste spiller.

Curry og James er også to av de absolutt mest populære spillerne i verdens beste basketball-liga og var de to spillerne som fikk flest stemmer under årets avstemming til All Star-kampen. 

Warriors har vært NBAs beste lag gjennom hele sesongen, men vet at de ikke er helt i mål. 

– Det er fantastisk å sørge for at vi har vunnet avdeling vest. Men våre supportere fortjener at vi kjemper om tittelen. De fortjener at vi vinner og vi er nå kun fire seire unna det som hele tiden har vært vårt store mål, sa Curry etter kampen. 

Warriors har hjemmebanefordel
Finalene starter 4. juni (5. juni norsk tid) og Warriors har fordelen av hjemmebanefordel ettersom at de var grunnseriens beste lag.

I finalene spilles dermed de første to kampene i Oakland, før de to neste spilles i Cleveland.

Deretter blir det annenhver by og om det skulle bli nødvendig med en avgjørende kamp syv vil den spilles på Warriors' hjemmebane. 

Både Warriors' og Cavaliers' fans er sulteforet på suksess.

Der det er 40 år siden Warriors' supportere sist kunne juble NBA-tittel har Cavaliers aldri vunnet. 

Alle finalene blir vist på Sportskanalen og tv2sumo.noDen første  kl. 03.00 5. juni.