FORNØYD: Romario er strålende fornøyd med at FBI rydder opp blant fotballtoppene.  (AP Photo/Renzo Gostoli)
FORNØYD: Romario er strålende fornøyd med at FBI rydder opp blant fotballtoppene.  (AP Photo/Renzo Gostoli)

Romario jubler over fotball-arrestasjonene

– Jeg takker og gratulerer FBI, sier den tidligere storspilleren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rio de Janeiro (TV 2): Ingen i Brasil er overrasket over at tidligere president i Det brasilianske fotballforbundet (CBF), Jose Maria Marin (83), er arrestert mistenkt for korrupsjon, hvitvasking av penger og utpressing.

Krever at presidenten går
Aller minst Romario, som har byttet fotballdrakten og Maracana stadion, med dress og kongressen i Brasilia.

– Jeg takker og gratulerer FBI, som har arrestert den tidligere presidenten i Det brasilianske fotballforbundet, Jose Maria Marin. Dette er begynnelsen på en ny æra i brasiliansk fotball, sier senator Romario, som i alle år som aktiv spiller kritiserte ledelsen i fotballforbundet.

Han ble i fjor valgt til senator, og er spådd en lysende politisk karriere. I alle år har han vært kritisk til CBF og grådigheten som hersker i forbundets hovedkvarter i Rio.

– Nå må dagens president i CBF Marco Polo Del Nero, som ble utpekt av Marin, øyeblikkelig fratre stillingen, sier senator Romario, som ikke legger skjul på at han fryder seg.

Nettopp Del Nero har vært i Zürich for kongressen, men har nå overraskende reist hjem til Brasil før presidentvalget senere fredag, skriver The Telegraph.

Det betyr at fotballstormakten Brasil står uten representant på FIFA-kongressen.

Spekulasjonene går på at den brasilianske fotballpresidenten har flyktet for å unngå å havne i korrupsjonsnettet.

Mange tyver
Romario som står bokført med over 1000 mål, og som kan skilte med at han ble kåret til verdens beste spiller i 1994, ser på aksjonen som et sunnhetstegn og en ny mulighet for brasiliansk fotball.

– Mange tyver og kjeltringer ble arrestert i dag, inkludert en av de verste, Jose Maria Marin. Fotballen i Brasil er inne i en krise, noe vi kan takke disse korrupte lederne for. De er mer interessert i å berike seg personlig enn i å hjelpe og utvikle fotballen i landet. De tenker bare penger, penger, forteller Romario.

Korrupt kultur
Det er ikke tilfeldig at av de 14 som er tiltalt for korrupsjon, kommer 12 av dem fra Latin-Amerika, en fra USA og en annen fra Storbritannia. I tillegg er det fire som har innrømmet skyld; en brasilianer, en nordamerikaner og to fra Trinidad og Tobago.

De aller fleste kommer fra land som er kjent for korrupsjon, som Argentina, Uruguay, Paraguay, Venezuela, Nicaragua, Costa Rica og selvsagt Brasil.

Havelange måtte trekke seg
Det største fallet og sviket tilskrives fotballens gudfar, Joao Havelange( 99), som var leder av FIFA fra 1974 til 1998.

I 2013 måtte han trekke seg som æresmedlem av FIFA etter en rekke korrupsjonsavsløringer, som også omfattet hans tidligere svigersønn og president i Det brasilianske fortballforbundet, Ricardo Teixeira.

Det var Teixeira som i 2012 utpekte Jose Maria Marin, som så i 2014 utpekte dagens leder Marco Polo Del Nero.

Korrupsjonsavsløringene har skapt opprørsstemning i FIFA, og stadig flere tar til orde for at president Sepp Blatter må gå.

Fredag ettermiddag klokken 15.00 er det presidentvalg som du kan se direkte på TV 2 Sportskanalen og tv2.no.