Bacca sendte Sevilla til himmels

Sevilla forsvarte Europaliga-tittelen sin.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dnipro - Sevilla 2-3:

Sevilla ble den første klubben som vinner Europaligaen/UEFA-cupen for fjerde gang.

Og det var den colombianske spissen Carlos Bacca som ble den store helten.

28-åringen har vært strålende denne sesongen, og han kronet sesongen med to scoringer da Sevilla forsvarte europaligatittelen de vant i fjor.

Han scoret mål i fire av Sevillas fem siste kamper i turneringen.

I sluttminuttene ble det drama da Dnipros brasilianske kantspiller Matheus plutselig falt om på banen. Han holdt seg til brystet, men var ved bevissthet da han ble båret av banen.

Dnipro fikk en drømmestart på kampen da Nikola Kalinic headet inn 1-0 før sju minutter var spilt – på innlegg fra Matheus.

Men Sevilla snudde kampen på to minutter. 

Først fikk polakken Grzegorz Krychowiak kranglet inn 1-1, nærmest på hjemmebane i Warszawa, før Bacca scoret sitt første for kvelden.

Den første omgangen var et fyrverkeri, og Ruslan Rotan sørget for at lagene gikk til pause med uavgjort da han skrudde et frispark over muren og i mål.

Men det skulle bli Bacca og Sevillas kveld. 17 minutter før slutt satte han inn sitt andre for kvelden, noe som skulle vise seg å bli vinnermålet.

Seieren betyr at Sevilla er klar for Champions League neste sesong.

De var ett poeng Valencia, som tok fjerdeplassen i Primera Division, men får nå likevel innpass i den gjeveste europacupen til høsten.