Glasert laks med avocadomos, perfekt sommermat!

Eple, honning og ingefærglasert laks, servert med poteter og avocadomos.

Eplemost, honning og ingefærglasert laks, servert med avocadomos

Dette trenger du:

  • 600 -700 g laksefilet
  • Salt og pepper

Til glasering:

  • 2 dl eplemost
  • ½ ts honning
  • 2 ss frisk finhakket ingefær

Avocadomos:

  • ½ rødløk
  • 1 fedd hvitløk
  • ¼- ½ chili
  • saften av 1 lime
  • 2 spisemodne avocado
  • frisk koriander, pluss evt. knuste korianderfrø
  • 1 ss olivenolje
  • salt

Slik gjør du:

Glasering
Kok opp eplemost, honning og ingefær til glaseringen.
Kok uten lokk til den begynner å tykne, til det gjenstår ca. 1 dl.

Avocadomos
Finhakk rødløk, hvitløk og chili(fjern frø).
Tilsett limesaft og la stå og trekke ca. 10 min.
Skrell og finhakk avocado(ta vare på steinene, se tips).
Bland sammen alle ingrediensene og smak til med hakket koriander og salt.

Laks
Del laksen opp i porsjonsbiter.
Dryss med salt og pepper, og pensle med glaseringen.
Stek i grillpanne/stekepanne med litt olje på middels varme. 
Laksen skal ikke gjennomstekes, da blir den tørr, så la den ha en rosa kjerne. 
Steketid er avhengig av tykkelse på lakseskivene. Ca. 1-2 min på hver side, trekk pannen vekk fra platen og la laksestykkene hvile ca. 1 min. før servering.

Tips!
Skyll avokadosteinene og legg dem ned i den ferdige avocadomosen. Det hindrer oksydering, dvs. at den beholder den friske grønnfargen.