MYSTISK: Det er denne meldingen som tvinger telefonen din til å foreta en omstart. Den kan også skape problemer for Meldinger-appen. Skjermdump: TV 2
MYSTISK: Det er denne meldingen som tvinger telefonen din til å foreta en omstart. Den kan også skape problemer for Meldinger-appen. Skjermdump: TV 2

Denne meldingen vil krasje Iphonen din 

Den mystiske meldingen kan også føre til problemer for Meldinger-applikasjonen på telefonen din. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere Iphone-brukere har i løpet av det siste døgnet mottatt en mystisk tekstmelding som får telefonen deres til å krasje.

I praksis betyr dette at den mystiske meldingen, som inneholder en rekke symboler og tegn, får mobiltelefonen til å foreta en omstart. Når Iphonen skrur seg på igjen, vil Meldinger-appen i mange tilfeller krasje når man forsøker å åpne programmet.

Årsaken er en nyoppdaget bug knyttet til operativsystemet Ios og Meldinger-appen. Feilen ble først omtalt på nettstedet Reddit

Sender rundt meldingen

Et raskt søk på mikrobloggtjenesten Twitter viser at en rekke personer har mottatt den mystiske meldingen. 

Mange har nå begynt å sende den til venner og bekjente for moroskyld.

Iphonen vil imidlertid ikke foreta en omstart hvis selve Meldinger-appen er åpen i det øyeblikket telefonen mottar den mystiske meldingen.

Slik fikser du problemet

Nettstedet 9to5mac omtaler flere metoder som kan få appen til å fungere igjen. Den enkleste er i mange tilfeller å få personen som sendte deg krasj-meldingen til å sende deg en ny melding. En annen mulighet er å sende deg selv en melding, for eksempel fra en Mac, ifølge nettstedet. 

Et annet nettsted, Iclarified.com, skriver at man også kan løse problemet ved å sende et tilfeldig bilde via Bilder-appen til personen som sendte deg krasj-meldingen.

– Kan utnyttes av etterretning og kriminelle

Også tidligere har lignende feil ført til problemer for Iphone-brukere. 

– Det har vært en runde tidligere. Dette blir som oftest fikset av Apple i en Ios-oppdatering. Denne krasjen vil helt sikkert blir rettet i neste oppdatering. Dette er noe Apple er oppmerksomme på, sier daglig leder Magnus Brøyn i Coxit til TV 2. 

Ifølge Brøyn synliggjør meldingen en annen sårbarhet. 

– Dette synliggjør at det er mulig å sende meldinger til smarttelefoner, og på denne måten overvåke telefonen. Dette er noe som utnyttes av både kriminelle og etterretningsorganisasjoner. Selv om denne meldingen er tilsynelatende uskyldig, så viser den litt av sårbarheten vi må leve med, legger han til.