«King James» er igjen kongen av Cleveland

LeBron James førte Cleveland Cavaliers til NBA-finale igjen.

Cleveland Cavaliers 118-88 Atlanta Hawks (Cavaliers vant 4-0 i kamper)

Da LeBron James for snart fem år siden forlot Cleveland Cavaliers til fordel for Miami Heat satte fansen fyr på drakter med James' navn på. Nå har han ført Cavaliers til NBA-finale igjen.

Rasende Cleveland Cavaliers-fans satt fyr på drakter med James nummer og navn etter at han forlot laget i 2010.
Rasende Cleveland Cavaliers-fans satt fyr på drakter med James nummer og navn etter at han forlot laget i 2010.

Det var da LeBron James i juni i 2010 annonserte under et direktesendt tv-program at han ville forlate hjembyen Cleveland til fordel for Miami Heat at han gikk fra å være byens største helt til å være samfunnsfiende nummer en. Cleveland-eier Dan Gilbert begikk på det nærmeste karakterdrap av James i et åpent brev til fansen, som på sin side satt fyr på drakter med James' navn på. 

Total forandring
Spol frem nesten fem år og situasjonen kunne ikke vært snudd mer på hodet. James og Gilbert møttes for snart ett år siden og begravde stridsøksen. Den lokale helten vendte hjem og proklamerte i et skriv publisert i Sports Illustrated at han vendte hjem. «King James» fortalte om sin kjærlighet til byen Cleveland og til staten Ohio, superstjernen fortalte at han vil sørge for å gi fansen håp og ikke minst det fansen ønsker mest av alt - en NBA-tittel. I natt sørget James for at Cavaliers er det første laget som er klare for årets finale.

Enkel kamp i natt
Etter sin enorme prestasjon i kamp tre hvor James ledet Cavaliers til seier etter ekstraperiode og 37 poeng fikk både James og hjemmelaget det vesentlig lettere i nattens kamp. Allerede etter første periode ledet Cavaliers med 12 poeng og anført av James' 23 poeng så vertene seg aldri tilbake. Atlanta Hawks sesong endte med 0-4-tap i kamper mot Cavaliers, som på sin side er klare for sin første finale siden laget tapte mot San Antonio Spurs i 2007. 

Ikke lenger tålmodige
Før sesongen ba James fansen om å være tålmodig. Det ville ta tid å sette laget og med så mange nye fjes og urutinerte spillere ønsket ikke superstjernen at forventningene skulle være for høye. Både fans og eksperter har likevel hele tiden hatt Cavaliers med i favorittsjiktet og etter nattens kamp var James klar på at han forventningene nok har steget også for ham selv.
– Dette laget har alt som skal til for å vinne tittelen. Vi har vilje, pågangsmot og ønsket om å være legendariske. 

Føler seg aldri som «underdog»
Gjennom hele denne NBA-sesongen har det vært snakket mye om styrkeforholdet mellom avdeling øst og vest. Sistnevnte har vært regnet som den suverent tøffeste avdelingen og det har vært snakket om at vinneren av vest vil være klare favoritter. Spørs om James tenker slik nå. Før Cavaliers møtte Hawks til finale i øst ble James spurt om han følte at de var «underdogs» mot laget som vant avdelingen. James var kontant i svaret.
– «Underdogs»? Med meg på laget? Nei, jeg kommer aldri til å føle at jeg er det.

Blir det Warriors eller Rockets?
Nå gjenstår det bare å se hvem Cavaliers møter i finalen. Golden State Warriors leder 3-1 i kamper mot Houston Rockets og kan avgjøre på hjemmebane i natt. Kampen sendes på Sportskanalen og tv2sumo.no fra kl. 03.00.