KANSKJE HISTORISKE: Sevilla kan vinne sin fjerde Europa League-tittel.    AFP PHOTO / CRISTINA QUICLER
KANSKJE HISTORISKE: Sevilla kan vinne sin fjerde Europa League-tittel. AFP PHOTO / CRISTINA QUICLER

Rekdal tipper Europa League-finalen

Kampen ser du på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo - sjekk ekspertanalysen!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

DNIPRO - SEVILLA (EUROPA LEAGUE) H: 5,75 U: 3,70 B: 1,50
Europa League-finale. Dnipro tapte mesterligakvalifiseringen for FC København, men har imponert stort i Europa League. Avanserte fra gruppespillet på bekostning av blant annet Saint-Etienne, etter gruppespillet har de slått ut Olympiakos, Ajax, Brugge og Napoli til tross for at de må spille hjemmekampene i Europa League i Kiev. På lørdag slo de Shakhtar Donetsk 3-2 i en høydramatisk kamp, god oppvarming til dette. Dnipro møter her tittelforsvarer Sevilla, som igjen er i Europa League-finalen. De har hatt en sterk serieinnspurt, men misset Champions League med ett poeng. I gruppespillet gikk de videre på bekostning av Rijeka og Standard Liege, på vei til finalen har de eliminert Gladbach, Villarreal, Zenit, og Fiorentina. De har nok hatt noe sterkere motstand enn Dnipro, uten å ta noe vekk fra Dnipros flotte prestasjon. Sevilla er et meget sterkt lag, og har kun tapt for Real Madrid i serien siden februar. Kan bli historiske med fire triumfer i denne turneringen. Her må Dnipro klare seg uten landslagsduoen Serhiy Kravchenko (M) og Roman Zozulya (A). Sevilla har langt mer erfaring med slike kamper, de vant altså dette trofeet i fjor på straffekonk mot Benfica.

JABLONEC - SLOVAN LIBEREC (TSJ CUP) H: 1,62 U: 3,35 B: 4,25
Tsjekkisk cupfinale som spilles på nøytral bane i Mlada Boleslav, en stadion som bare tar 5500 tilskuere. Dette er en derbykamp, det tar under 20 minutter å kjøre mellom Jablonec og Liberec. Jablonec er den mindre klubben, men har hatt en langt bedre sesong enn Slovan. Kom på tredjeplass i årets serie, bare fem poeng bak Sparta Praha med en runde igjen. Skal ut i Europa League neste sesong. Slovan Liberec ligger på den siste trygge plassen i serie med en runde igjen, har sikret seg mot nedrykk og kan klatre en plass med seier i siste runde. Disse lagene møttes for under tre uker siden i serien, da vant Jablonec 2-0 hjemme. De vant også bortekampen i høst 1-0, og er greie favoritter til å vinne cupen.

WACKER GRÖDING - RAPID WIEN (ØST. BL) H: 4,55 U: 3,60 B: 1,50
Hengekamp i østerrisk bundesliga, med to serierunder igjen. Salzburg er seriemestere, og Rapid Wien har kapret andreplassen som gir Champions League-kvalifisering. Møter Wacker Gröding, som kun har tabellplassering å spille for. Ikke all verdens å kjempe om for noen av disse lagene, men nå er oddskupongen rimelig tynn, av naturlige årsaker. Det er ganske stor kvalitetsforskjell på topplagene og nedre halvdel i denne ligaen, Rapid har 61 poeng, Gröding 37.