BARNEFORDELING: Skuespiller Kelly Rutherford får nå hovedomsorgen på barna Hermes (8) og Helena (6). De flytter hjem til USA etter tre år hos faren i Monaco. Foto: Stella Pictures & Instagram
BARNEFORDELING: Skuespiller Kelly Rutherford får nå hovedomsorgen på barna Hermes (8) og Helena (6). De flytter hjem til USA etter tre år hos faren i Monaco. Foto: Stella Pictures & Instagram

Etter tre års kamp får Hollywood-stjernen barna tilbake

Kelly Rutherfords (46) to barn flytter tilbake til USA etter tre år hos faren i Monaco.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I tre år har «Gossip girl»-stjernen kjempet for foreldreretten for sin to barn Hermes (8) og Helena (6). Hennes tyske eksmann Daniel Giersh fikk foreldreretten i 2012 og barna har bodd i Monaco hos faren.

Kelly Rutherford kunne bare hilse på barna i sommer og juleferier, og måtte reise til Europa for å treffe dem.

Omsorgsretten

Tirsdag melder TMZ at skuespilleren har fått tilbake den fulle omsorgsretten på sine to barn. Det besluttet en domstol i California, men det gjenstår en godkjenning fra domstolen i Monaco.

I mellomtiden har Kelly Rutherford barna hos seg hjemme i USA, så lenge tvisten fortsatt pågår.

Den tre år lange kampen om barna har blitt en kostbar affære for skuespilleren. I august i fjor hadde hun pådratt seg en gjeld på 13,5 millioner kroner i saksomkostninger.

Delt foreldrerett

I 2008 fikk Rutherford og Giersch delt foreldrerett etter Kelly søkte om skilsmisse. Problemene oppstod i 2012, da Kellys advokat sørget for at Daniel Giersch ikke fikk oppholdstillatelse i USA.

Etter dette ble det bestemt i retten at de fremdeles skulle ha delt foreldrerett, men at barna skulle bo hos faren i Europa, ettersom han ikke hadde mulighet til å besøke barna i USA.

Kelly Rutherford er mest kjent for sin rolle som Lily van der Woodsen, Serenas mamma, i tv-serien «Gossip-girl» som ble sendt mellom 2007 og 2012. Hun har også spilt en rolle i «Melrose place».