Sportssjef Jostein Flo med den avgåtte hovedtrener David Nielsen på Marienlyst tirsdag kveld. Tonen var god, selv om Nielsen nylig ble avskjediget. Foto: TV 2
Sportssjef Jostein Flo med den avgåtte hovedtrener David Nielsen på Marienlyst tirsdag kveld. Tonen var god, selv om Nielsen nylig ble avskjediget. Foto: TV 2

David Nielsen ferdig som Strømsgodset-trener

De dårlige resultatene ble ikke tolerert lenger i Drammen.

Strømsgodset bekrefter at de kvitter seg med trener David Nielsen (38).

Toppspillerutvikler Bjørn Petter Ingebretsen (48) overtar ansvaret ut sesongen.

TV 2 vet at ledelsen i Strømsgodset diskuterte Nielsens jobb tirsdag. Sent på dagen kom det frem at partene skiller lag.

Hadde ikke 100 prosent tillit

Bjørn Petter Ingebretsen
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
Bjørn Petter Ingebretsen Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Ved 20-tiden på kvelden var begge parter på Marienlyst for å møte pressen. Stemningen var god, og en smilende Nielsen fikk mange klemmer.

– David er en fantastisk type. Han har taklet dette fantastisk, men han har ikke fått ut potensialet i spillere og klubb som både vi og han ønsker, sa sportssjef Jostein Flo til TV 2.

Han medgir at presset i Drammen er større nå enn tidligere, men fastholder at det er manglende evne til å få ut potensial som har ført til trenerskiftet.

– Han kun fortsette om han hadde 100 prosent tillit. Det hadde han ikke mer, sa Flo – uten å ville si hvem som ikke hadde tillit til dansken mer.

– Håper dette gir en oppsving for laget

David Nielsen sier til TV 2 at han nå ikke har noen planer om å gi seg som trener, men bruke den nye fritiden til å reise og utvikle seg.

– Dette var det riktige for meg og klubben. Vi har falt litt sammen og virker motløse, sa han om situasjonen.

– Dette er en perfekt løsning for meg og klubben. De må prestere. Det er det viktigste. Jeg håper mange er glade for at jeg slutter. Dette skal frigjøre energi og gi en oppsving for laget, sa Nielsen, som understreker at Godset ikke er i krise.

Midlertidig hovedtrener og inntil nylig toppspillerutvikler Bjørn Petter Ingebretsen har hatt A-lisens som trener siden 2001. Han har vært i Strømsgodset siden 2005 og har Steven Gerrard som favorittspiller. Ingebretsen spilte med Ståle Solbakken og Kent Bergersen i sin aktive karriere. 

Nielsen skal ha vært skuffet over det han mener har vært for høye forventninger til ham som trener.

Etter det TV 2 forstår var det også misnøye med Nielsen blant klubbens investorer.

- Jeg har vært villig til å være med og betale togbillett for å få ham ut av byen, sier en kilde rundt investorene i klubben, til TV 2.

Hentet av Deila

Dansken ble hentet fra Nest-Sotra i november 2013 som assistent under suksesstrener Ronny Deila.

Da Deila ble hentet av Celtic sommeren 2014, fikk Nielsen ansvaret som hovedtrener for Strømsgodset.

Statistikken til Nielsen er også dårlig . I snitt har Drammens-klubben bare tatt 1,2 poeng per kamp i årets sesong. I Tippeligaen har han elleve seiere, fem uavgjorte, og elleve tap som hovedtrener.

2014-sesongen endte med en fjerdeplass for seriemesteren fra 2013. Etter ti kamper i 2015-sesongen er Strømsgodset på en beskjeden 9. plass med bare tolv poeng. 

Søndag tapte Godset hele 0-4 borte for Haugesund.

– Vi ser alle hva som er problemet, det er det defensive, og det må vi jobbe knallhardt for å få rettet på, sa Nielsen til C More etter den kampen.