DEN STORE STJERNEN: Kun Mark Cavendish har like mange triumfer som Alexander Kristoff i 2015. Under Tour des Fjords denne uken er sjansen stor for at Kristoff passerer Cavendish. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
DEN STORE STJERNEN: Kun Mark Cavendish har like mange triumfer som Alexander Kristoff i 2015. Under Tour des Fjords denne uken er sjansen stor for at Kristoff passerer Cavendish. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Kristoff har vinnersjanser på alle etappene

Men Johan Kaggestad mener Kristoff får tøff kamp av to dansker i kampen om gul trøye.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Tour des Fjords på TV 2 og TV 2 Sumo fra onsdag til søndag | Følg rittet minutt for minutt i vårt livesenter

Denne uken flytter sykkel-sirkuset seg fra øst til vest. Tour des Fjords overtar stafettpinnen fra Tour of Norway, og også denne uken skal et stjernespekket sykkelfelt rulle rundt på norske veier.

Spår Kristoff-suksess
Sammen med de norske profilene Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen er Fabian Cancellara, Gert Steegmans, Magnus Cort Nielsen, Michael Valgren Andersen og Amets Txurukka et knippe av profilene som triller ut fra Bryggen i Bergen onsdag.

Etter to etappeseire for Kristoff i Tour of Norway er TV 2s sykkelekspert optimistisk på mer norsk jubel denne uken.

– Kristoff har vinnersjanser på stort sett alle etappene. Men han vinner neppe fem etapper, sier Johan Kaggestad.

I tillegg til Kristoff trekker Kaggestad frem to dansker i kampen om sammenlagtseieren i Tour des Fjords: fjorårets andremann bak Kristoff, Cort Nielsen, og den danske mesteren Valgren Andersen.

– Cort Nielsen er blitt bedre enn i fjor og kjører for et sterkere lag. Han hadde en så god sesong at han ble hentet av Orica-GreenEDGE midt i sesongen. Han er god til å spurte, men ikke like god som Kristoff. På de hardeste etappene i fjor kjørte Cort Nielsen fra Kristoff. Det må han gjøre i år også for å vinne sammenlagt, sier Kaggestad.

– Valgren Andersen er også en sammenlagtfavoritt. Han er vel så bra som Jesper Hansen som vant Tour of Norway. Jeg har kjempesansen for Valgren Andersen. Mye er lagt opp rundt Kristoff i Tour des Fjords, men Valgren er en kjempegod rytter. Han kan bli en verdensstjerne som klassikerrytter i fremtiden.

Positive signaler fra Boasson Hagen
I femdagersrittet skal feltet ta seg fra Bergen til Stavanger i en løype omgitt av vakker natur. For Cancellara blir Tour des Fjords det første siden velten som hindret deltakelse i vårklassikerne, men Kaggestad tror ikke at en av verdens aller beste syklister blir en utfordrer.

– Jeg tviler på at Cancellara blir noen faktor i sammendraget. Han bruker dette rittet for å komme seg tilbake i form etter velten som ødela vårsesongen, sier Kaggestad.

En annen som er på jakt etter storformen etter skade er Boasson Hagen. Tour of Norway var MTN-Qhubeka-rytterens første siden kragebeinsbruddet i Gent-Wevelgem. Andreplass sammenlagt i Tour of Norway der bærer bud om en solid fortsettelse på sesongen.

– Edvald er på gang. Det han leverte i Tour of Norway var positivt. Det virker som han har en solid utholdenhetsbase. Det ser ut som han er i bedre forfatning nå enn på samme tid i fjor. Han trenger bare noen ritt i kroppen og holde mengdetreningen oppe. Nå får han ti rittdager på halvannen uke. Han er i rute, men jeg tror ikke han vinner dette rittet, sier Kaggestad.

Lovende bak proffene
Under Tour of Norway leverte flere av de norske kontinental-lagene imponerende prestasjoner. Mest fremtredende var Andreas Vangstad som lurte alle da han kjørte alene i mål på den siste etappen.

Team Sparebanken Sør, Joker, Coop-Øster Hus, Team FixIT.no og Ringeriks-Kraft er alle lystne på å vise seg mer frem på hjemmebane. 

– Joker er ute etter å revansjere seg. De hadde ryttere fra Coop-Øster Hus og Team Sparebanken Sør foran seg i Tour of Norway. Det var ikke det de hadde sett for seg, sier Kaggestad.