Bergensmann siktet for overgrep mot syv jenter under 10 år

Overgrepene skal ha skjedd under overnattingsbesøk, og ofrene er enten i siktedes familie eller venninner av datteren. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Dette har vist seg å være en veldig omfattende og alvorlig straffesak der en mann har utført overgrep mot flere unge jenter, sier påtaleansvarlig Janne Heltne i Hordaland politidistrikt til TV 2. 

Overgrepene ble først omtalt i Bergens Tidende i forrige uke, da det kom frem at en forretningsmann var siktet for overgrep mot flere mindreårige

Først avdekket i 2013

Politiet mener nå å ha identifisert syv av jentene de mener mannen har forgrepet seg på. Alle er under 10 år, og det strekker seg flere år tilbake i tid. Han ble pågrepet i november 2013, da saken først ble avdekket. 

Da ble det gjort beslag av mobil- og datautstyr, der det ble gjort funn av flere bilder som viser overgrep mot flere mindreårige. 

– Vi har gjennomført dommeravhør og snakket med foresatte til ti jenter. Sju jenter er identifisert ut fra bilder i saken, og dette er han siktet for, sier Heltne. 

Siktet for gjentatte overgrep

Mannen er derfor siktet etter straffelovens paragraf 195 c og 192 b, som går på gjentatte overgrep mot barn under 10 år, og overgrep mot noen som ikke kan motsette seg handlingen. 

– De fornærmede er enten i familie med siktede, eller venninner av siktedes datter. Overgrepene skal ha skjedd under overnattingsbesøk, sier Heltne. 

Det er et omfattende databeslag politiet har analysert, og politiet har avhørt foresatte til ti barn i omgangskretsen til siktedes datter for å identifisere ofrene.

– Bildene viser i liten grad jentenes ansikt, og foresatte har hjulpet til med identifisering. Vi har kommet langt i dette arbeidet, men har også bilder der vi er usikre på identifisering.

Politiet kan derfor ikke utelukke at flere kan ha blitt utsatt for overgrep av mannen. Hvis noen tror deres barn kan være ofre, bes de ta kontakt med politioverbetjent Per Størksen ved Bergen Sør Politistasjon på telefon: 55919121.

Risikerer 21 års fengsel

Det har ifølge Heltne tatt lang tid å etterforske saken etter at mannen først ble pågrepet i slutten av 2013, på grunn av det omfattende datamateriale som ble beslaglagt.

– Det er dessverre ikke uvanlig at det tar lang tid, når det er manglende kapasitet til å gjennomgå beslaget. 

Mannen har hatt status som siktet siden han ble pågrepet. Han har siden mars sittet varetektsfengslet. Strafferammen i saken er 21 års fengsel. 

TV 2 har forsøkt å få kontakt med mannens forsvarer, Richard von der Fehr, uten å lykkes. Han ønsket ikke å kommentere saken onsdag i forrige uke