MEKSIKANSK: Sylvia og Luis hadde få problemer med å stikke av med ukesseieren i kveldens meksikanske oppgave i Norges Grillmester. Foto: TV 2
MEKSIKANSK: Sylvia og Luis hadde få problemer med å stikke av med ukesseieren i kveldens meksikanske oppgave i Norges Grillmester. Foto: TV 2

Slik lager du Sylvia og Luis' meksikanske måltid

Få oppskriftene fra Norges Grillmester.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det meksikanske grillkjøkkenet var tema i mandagens episode av Norges Grillmester.

En kunne kanskje tenke seg at søskenparet Sylvia og Luis Vavik ville ha et fortrinn med sin meksikanske bakgrunn – og det ville være berettiget. De to stakk nemlig av med denne ukas seier for sin smakfulle mat.

Få søskenparets oppskrifter nedenfor!

Quesadillas med entrecôte, ranch beans, cayennekolbe, salsa og jalapeño- og cheddardipp


Entrecôte:

  • Entrecôte
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts cayennepepper
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts koriander
  • 2 stk. hvitløksfedd

Lag krydderblanding og gni inn i kjøttet, grill på grillen på direkte varme. Snu engang. Og grill deretter på indirekte varme i 10 min.

UKESVINNERE: Søskenparet Sylvia og Luis vant nok en gang ukesoppgaven. Foto: Espen Solli/TV 2
UKESVINNERE: Søskenparet Sylvia og Luis vant nok en gang ukesoppgaven. Foto: Espen Solli/TV 2

Salsa:

2 røde chili
1 løk
4 tomater
2 hvitløksfedd
1 neve koriander
2 avokado

Grill grønnsakene og skjær avokado i terninger. Kjør grønnsakene i mikseren og bland forsiktig inn avokado og dryss over koriander.

Ranch beans:

  • Kidney-bønner
  • 1 ss tomatpure
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts cayennepepper
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts koriander
  • 1 ts hvitløksfedd

Lag tomatsausen med krydderne og kok opp. Kok opp bønner for seg og bland deretter tomatsausen og bønnene sammen.

Quesadillas/hvetetortilla

Til tortilla-deigen:

  • Mel 250gr
  • Salt 1ts
  • Bakepulver 1ts
  • Olje 2dl
  • 2,5 dl vann

I tillegg trenger du:

  • Mozzarella

Bland ingrediensene til en deig og del i små baller. Legg på varm plate. Ha grillet entrecôte og mozzarella i, rull sammen og legg på grillen til osten har smeltet.

Cayenne-maiskolbe:

  • 1 maiskolbe
  • smør
  • cayennepepper

Grill hele maiskolbe. Ha på smør og cayennepepper.

Ostedip:

  • Cheddar 1 pk 50 g
  • Kremost 1 pk
  • Melk 2dl
  • Jalapeños - et halvt glass

Ha litt smør i en kjele. Ha deretter i resten av ingrediensene og varm til det smelter. Ikke la det koke!

Kylling, Acapulco-scampi, refried beans, salsa, meksikansk ris og tortillachips


Kylling:

  • Kylling
  • 1 ts allehånde
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts koriander
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts hvitløk
  • 1 ts chili
  • 1 dl appelsinjus
  • 1 dl øl

Bland alt sammen sammen til en marinade og mariner kyllingen i marinaden. Del opp kyllingen i biter og ha på grillspyd. Grilles i noen minutter på hver side.

Scampi:

  • ¼ løk
  • Avocado 1 stk
  • 4 scampi
  • 1 neve koriander
  • 2 ss ketchup
  • 1 ss worcestersaus
  • 1 ss chipotle tabasco
  • 1 ss limejus
  • 1 ts salt

Grill scampien. Bland sammen resten av ingrediensene sammen. Del opp scampien og ha den i med resten av ingrediensene.

Squash:

½ squash
Hvitløksfedd 1 fedd
1 ts salt
1 ts pepper
1 neve oregano

Tortillas og chips:

KYLLING PÅ MEKSIKANSK VIS: Blant tilbehøret til denne kyllingen var meksikansk ris og refried beans. Foto: TV 2
KYLLING PÅ MEKSIKANSK VIS: Blant tilbehøret til denne kyllingen var meksikansk ris og refried beans. Foto: TV 2

5 dl maismel
2 dl hvetemel
1 dl øl
1 ts salt
1 dl olje

Bland alle ingrediensene til en tortilla deig. Rull ut og halvstek på en plate på grillen. Del så i trekanter og frityr i olje. Bare noen sekunder så de ikke brenner seg!

Meksikansk ris:

  • Jasminris 3dl
  • Olje 2ss
  • Tomater 4stk
  • Hønsebuljong 1 buljong terning
  • Hvitløk 2 fedd
  • Salt og pepper 1ts hver
  • Ca 5 dl vann
  • 1 stk maiskolbe

Grill maiskolbe. Stek ris i olje. Bland tomat og hvitløk med stavmikser i vann. Ha i salt og pepper. Hell dette over risen og kok opp. Skjær av mais fra maiskolben og ha opp i risen. Tilsett en terning hønsebuljong og rør godt. Ta av direkte varme og la det småkoke i 20 min.

Refried beans:

  • Brune bønner 4dl
  • Løk 1/2 stk
  • Hvitløk 2 fedd
  • Salt og pepper 1ts hver

La bønnnene koke med løk, hvitløk, salt og pepper. La stå og småkoke og redusere. Når det er veldig lite vann igjen bruk stavmikser og gjør om til en grov puré.

Mangosalsa:

  • Mango 1stk
  • ½ habanero
  • Lime 1 stk
  • Salt 1ts
  • Rødløk 1/2 stk
  • Gul løk 1/2 stk
  • Hvitløk 2 fedd

Ha mango, løk, hvitløk, rødløk habanero på grillen i skiver. Når det kommer litt grillmerker(småbrent nesten) på alt ta av og ha i en bolle. Bruk stavmikser (ikke blender!) for å få frem en fin salsa som ikke blir for tynn! Smak til med salt og lime.

Grillet koriandersalsa:

  • Tomat 2 stk
  • Chili 1 stk
  • Løk 1/2 stk
  • Hvitløk 2 fedd
  • Koriander en stor bunt
  • Lime 1 stk
  • Salt og pepper 1 ts hver

Grill tomater, løk, hvitløk og chilli. Ha i en bolle og tilsett lime, koriander, salt og pepper og bruk stavmikser til du får frem en fin salsa.

Se Norges Grillmester mandager klokken 20.00 på TV 2.