Wenches grillede kyllingspyd med deilig tilbehør

Grillede kyllingspyd med rødløk og mynte, gresk salat og tzatsiki.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Grillede kyllingspyd med rødløk og mynte

Dette trenger du:

  • 3-4 kyllingfileter, 700-800 g

Marinade:

  • 3 ss ekstra virgin olivenolje
  • 3-4 fedd hvitløk, finhakket
  • grovmalt pepper
  • 2 ts tørket oregano eller annet urtekrydder
  • 1 ss friskpresset sitronsaft
  • 1-2 paprika
  • 1 rødløk
  • Frisk mynte (n kan sløyfes)

Til pensling:

  • 2-3 ss olivenolje, 1 ts salt, 2 ss sitronsaft

Slik gjør du:

Del kylling filet i jevnstore terninger, 3-4 cm.
Bland sammen ingrediensene til marinaden.
Legg kyllingbitene i marinaden i ca. 30 min.
Mens kyllingen marineres lag tzatsiki og gresk salat, se egen oppskrift.

Tre marinert kylling, friske store mynteblad, rødløk i båter og paprika i biter vekselvis på spiddene.
Visp sammen olje, salt og sitronsaft, og pensle kylling og grønnsaker.
Grill i grillpanne/stekeovn (175 grader) eller utegrill i 10-15 min.
Vend på spiddene og pensle med sitronolje under grillingen.

 

Gresk salat

Dette trenger du:

  • 4 mellomstore klasetomater
  • 1 slangeagurk
  • 1 rødløk
  • 1 grønn paprika
  • 10 svarte oliven
  • 150 g fetaost
  • 1 ss tørket oregano

Dressing:

  • 1 ½ dl kaldpresset olivenolje
  • ½ dl vineddik
SOMMERMAT: Nydelige kyllingspyd og gresk salat. Foto: TV 2
SOMMERMAT: Nydelige kyllingspyd og gresk salat. Foto: TV 2

Slik gjør du:

Del grønnsakene i biter og hell over dressing.

 

Tzatsiki

Dette trenger du:

  • 5 dl gresk yoghurt, evt. like deler mager Kesam og gresk yoghurt
  • ¾ - 1 slangeagurk
  • 2-3 fedd hvitløk
  • ½ ts salt
  • 1 ss ekstra virgin olivenolje
  • 1-2 ts hvitvinseddik
  • ½ ts sukker eller honning
  • 2 ss finhakket frisk mynte

Slik gjør du:

La yoghurten renne godt av seg i et kaffefilter i 1-2 timer. (Væsken kan brukes i brøddeig). Kesam trenger ikke renne av seg.
Om ønskelig, skrell agurken, riv den grovt, dryss på litt salt og la den ligge og renne av seg i et dørslag i 20-30 min.
Klem/press væsken ut av agurken.
Vend agurk i yoghurten.
Smak til med finhakket hvitløk, evt. litt mer salt, olivenolje, sukker eller honning og mynte.

TIPS:
Lag gjerne tzatsiki 2-3 timer før servering.
Rester av tzatsiki oppbevares i kjøleskap, 2-3 dager.

Grillpinner av tre bør ligge et par timer i bløt før de legges på grillen. Dette for å unngå at de begynner å brenne.