SE OG BLI SETT?: Skal vi tro ekteskapsterapeuten Justice Schanfarber er det spesielt én ting som er viktig for at kona blir værende. Foto: Colourbox
SE OG BLI SETT?: Skal vi tro ekteskapsterapeuten Justice Schanfarber er det spesielt én ting som er viktig for at kona blir værende. Foto: Colourbox

Ekspert-råd til menn går verden rundt:

Slik unngår du at kona forlater deg

Ekteskapsrådgiver Justice Schanfarber mener at det er én ting som avgjør om kona blir værende i forholdet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvorfor forlater egentlig en kvinne ektemannen sin når hun elsker ham?

Det er dette den kanadiske ekteskapsrådgiveren Justice Schanfarber forsøker å gi svaret på i et blogginnlegg som nå spres som ild i tørt gress.

GIR RÅD: Justice Schanfarber er en populær ekteskapsrådgiver i kanadiske Campbell River. Foto: Privat
GIR RÅD: Justice Schanfarber er en populær ekteskapsrådgiver i kanadiske Campbell River. Foto: Privat

– Det er en enkel sannhet som menn er nødt til å vite. Det er at kvinner forlater mennene de elsker. De har det forferdelig. Det knuser hjertet deres. Men de gjør det, skriver han i innlegget.

Innlegget kaller han «Hvorfor kvinner forlater menn de elsker –  hva hver mann trenger å vite».

– Tar kona for gitt

Med innlegget ønsker han å gjøre menn oppmerksom på faresignalene som de kanskje overser – og plutselig er det for sent.

– Kvinner forlater mannen sin når han ikke er til stede. Han jobber, spiller golf og dataspill, ser på TV, fisker – lista er lang. Disse mennene er ikke onde. Dette er gode menn som er gode fedre og som støtter familien. De er snille og vennlige, men de tar kona for gitt, skriver han.

Og: 

– Kvinner kommer inn på kontoret mitt og kan si: «Noen kan komme og feie beina vekk under meg og ta meg bort fra ektemannen min». Den erkjennelsen skremmer dem. Noen ganger gråter de. Menn: Jeg sier ikke hva som er riktig eller galt. Jeg forteller dere bare hva jeg opplever. 

Vil ha lidenskap

Videre skriver Schanfarber at kvinner ønsker at mannen skal føle henne.

– Hun vil ikke ha fraværende eller kjapp sex. Hun vil føle lidenskapen din. Kan du føle lidenskapen din? Kan du vise henne den? Ikke bare lidenskapen din overfor henne og sex, men lidenskapen for å være i live. Har du den? Det er det mest attraktive med deg. Hvis du har mistet den – hvorfor? Hvor forsvant den? Finn ut av det. Finn den, skriver han.

Han mener at kodeordet er «nærværende», og at det er dette mannen må være ekstra obs på.

– Hvis du tror at du er til stede når du er sammen med kona, så forsøk å lytte til henne. Flakker tankene dine rundt? Legg merke til det. Når du ser på henne – hvor inderlig ser du på henne? Se igjen. Se dypere. Møt blikket hennes og hold det lengre enn vanlig, lengre enn det er behagelig. Hvis hun spør hva du driver med, så svar: «Jeg ser inn i deg. Jeg vil se ditt innerste. Jeg er nysgjerrig på å vite hvem du er. Etter alle disse årene ønsker jeg fortsatt å vite hvem du er hver dag». Men du skal kun si det hvis du mener det. Hvis du vet at det er sant. 

Justice Schanfarber kommer med et siste tips til menn: 

Alle fraværende menn bør vie fem minutter hver dag til kona, hvor hun får den fulle og hele oppmerksomheten.