Drømmer om å få «Myggen» inn i Starts nye trener-team

– Det er ikke bestemt at jeg forlater Start, sier Mons Ivar Mjelde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kristiansand (TV 2): Mons Ivar Mjeldes kontrakt med Start går ut etter sesongen. Klubb-legendene Claus Eftevaag og Fredrik Strømstad har en drømme-duo de mener er skikket til å ta over roret på Sparebanken Sør Arena:

– Viggo Strømme som hovedtrener og Erik Mykland som assistent, de har erfaring og er typer som kan løfte Start videre, sier Claus Eftevaag til TV 2.

Mjelde: – Ikke bestemt at jeg drar

Viggo Strømme spilte i Start fra 1991 til 1994. Siden gikk veien til Vålerenga, Lyn og Frigg. Han er i dag sportssjef ved NTG i Bærum. 

– Viggo Strømme kjenner klubben og mentaliteten. Han kan få alle de lokale klubbene til å samles rundt Start, det tror jeg er viktig. Og så må de dyrke frem enda flere yngre, sørlandske talenter, sier Fredrik Strømstad.

Erik Mykland holder seg unna rampelyset, men holder på med trenerutdanning.

– Erik vil jeg gjerne ha inn i klubben. Han har mye å gi og har så mye erfaring, sier Eftevaag.

Mons Ivar Mjelde har tidligere ymtet frempå at han trolig ikke fortsetter i Start etter at kontrakten løpet ut.

– Er det bestemt at du ikke er her neste sesong?

– Nei, det er ikke det. Jeg kommer til å være trener i Start ut denne sesongen og der ligger fokuset, sier Mjelde til TV 2.

Men han har nylig solgt huset sitt i Kristiansand. Salget ble gjennomført av eiendomsmegler Claus Eftevaag.

– Skal sette oss ned med Mjelde

Starts administrative direktør, Even Øgrey Brandsdal, sier han skal ta en prat med Mjelde i sommer.

– Når det er seks måneder igjen av kontrakten skal vi sette oss ned og snakke om veien videre og hva begge parter måtte ønske, sier han.

Han synes det er bra at Eftevaag og Strømstad kommer på banen.

– Det er godt med engasjement fra våre lokale helter. Myggen og Viggo er spennende navn, sier Brandsdal.

– Kan de bli Start-trenere?

– Det vil jeg ikke kommentere.

Årst: – Blir litt før søkt

Fansen er splittet i synet på hvem de ønsker som trener for Start i fremtiden.

– Det er nok mange som ønsker ny trener, men som likevel støtter Mjelde. Så er det mange som vil at han skal gå nå. Mange stoler også på klubbens ledelse, sier Jorunn Stomnås, nestleder i Tigerberget.

– Nå har vi hatt nok bergensere her, tre på rad. Bergensere er hyggelige de, men vi må ha lokal tilhørighet, det tror jeg vil gi entusiasme for hele Sørlandet, sier Eftevaag.

TV 2s fotballekspert, og tidligere Start-spiller, Ole Martin Årst gir seg ikke hen over løsningen Strømstad og Eftevaag skisserer:

– Jeg mener det blir litt for søkt å bare lete etter lokal tilhørighet. Erik Mykland, som en assistenttrener, tror jeg hadde vært gull. Men jeg vil også se på tanken om å hente inn noe utenfra. Som ikke har dette sørlandske lynnet om at alt er greit, en som kan fyre opp litt. Jeg hadde elsket og sett Mark Dempsey for eksempel. Han er jo assistent i Haugesund, men han går med en hovedtrenerdrøm og jeg tror han ville vært et bra valg, sa Årst i Fotballkveld.

Han mener det er helt feil å peke på Mjelde som et problem.

– Mjelde har gjort mye ut av det han har fått, problemene stikker dypere enn som så. Vi må ha en sportslig kompetanse i Start, det er ikke-eksisterende nå. Stabæk og Sarpsborg 08 har tydelige sportssjefer som er flinke til å hente spillere. Det har man ikke i Start. Hele fundamentet må bygges opp igjen, så kan man begynne å pirke på hvem som skal være trener eller ikke, sier Årst.