Deila: – Ødegaard kommer til å prege europeisk fotball

Gamletreneren lar seg begeistre av Martin Ødegaards Real Madrid-debut.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er uvirkelig, rett og slett. Jeg satt jo og så på det. Du blir stolt når du ser den touchen han har. Kvikkheten hans. Jeg kjenner jo Martin som person. Da blir du enda mer glad. Han er en utrolig fin gutt i tillegg. Du blir bare stolt når han prater og du ser hvilke verdier han har, sier Ronny Deila til TV 2.

Det var Celtic-manageren som ga Martin Ødegaard sin seniordebut i Strømsgodset. Han har kjent 16-åringen lenge, og vet hvor mye arbeid unggutten har lagt ned for å komme dit han er i dag.

– Det er et eventyr at en drammensgutt kan spille for Real Madrid. Det viser at alt er mulig. Det er knallhardt arbeid. Det er målbevissthet. Men hvis du virkelig tror og du er villig til å ofre så er alt mulig. Det er Martin et bevis på, forteller Deila.

Men han er ikke overrasket over at Ødegaard lykkes på fotballbanen.

– Jeg sa etter debuten til Martin Ødegaard i Strømsgodset at sky is the limit. Han kan bli så god som han vil. Det vet jeg han har lyst til. Når han kommer ut på en fotballbane, så ser du at han elsker å spille fotball. Det ligger der. Det er ikke penger. Det er ikke posisjon. Det er bare kjærligheten til fotballen. Den ligger i bunn. Det kjennetegner de beste spillerne jeg hgar jobber med. De elsker å spille. De elsker å utvikle seg. De elsker å teste seg. Han er et bevis på det, forklarer den tidligere Strømsgodset-trener.

Men hvor god Ødegaard kan bli, tør han ikke spå.

– Han kommer til å bli utrolig god. Hvor god er vanskelig å si ennå. Å snakke Messi/Ronaldo, det er et nivå som er umenneskelig. Men at han kommer til å prege europeisk fotball, det er jeg trygg på – hvis han unngår de mest alvorlige skadene, lover Deila.

Martin Ødegaard selv var beskjeden da han ble intervjuet av Real Madrids egen tv-kanal etter helgens storseier i sesongavslutningen. 

– Det er en spesiell dag, og jeg er veldig stolt og veldig glad. Jeg har hatt en flott første sesong i Real Madrid, og jeg følte meg veldig komfortabel med laget, sa Ødegaard til klubbens egen tv-kanal.

– Ødegaard er fremtiden til denne klubben, sa Real-assistenttrener Paul Clement - som på papiret ble mannen ga nordmannen de første minuttene på øverste nivå - etter kampslutt lørdag.

Flere andre norske trenerprofiler lot seg også imponere av det Ødegaard viste i den etterlengtede debuten for A-laget.

– Det er en drøm, egentlig. Det er helt urealistisk at det skal skje. Real Madrid er en av de største klubbene i verden, så det er på en måte fantasi som blir virkelighet, sa Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til TV 2 i går.