Kreshnik Krasniqi (14) er nå den yngste spilleren i norsk toppfotball etter debuten for Hønefoss borte mot Nest-Sotra. Foto: Siri Selvig / Honefossbk.no
Kreshnik Krasniqi (14) er nå den yngste spilleren i norsk toppfotball etter debuten for Hønefoss borte mot Nest-Sotra. Foto: Siri Selvig / Honefossbk.no

14-åring debuterte i OBOS-ligaen

14 år gamle Kreshnik Krasniqi ble den yngste spilleren i norsk toppfotball da han ble byttet inn for Hønefoss i 3-1-seieren mot Nest Sotra mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nest-Sotra-Hønefoss 1-3

– Det var veldig moro å komme innpå og være involvert. Dette gir mer selvtillit. Jeg hadde bestemt meg for å gjøre ting best mulig og enkelt, vise meg fram på best mulig måte, sier Krasniqi til NTB.

Talentet, som er født i 2000, kom inn fire minutter før slutt da Hønefoss sikret tre poeng og klatret vekk fra jumboplassen i 1. divisjon.

– Jeg forventet ikke å få debuten i dag (mandag), men fikk beskjed på lørdag om at jeg skulle være med A-laget til Bergen. Egentlig skulle jeg spilt NM-kamp for G16-laget vårt, sier stortalentet.

Debuten skjedde bare to dager etter at 16 år gamle Martin Ødegaard ble Real Madrids yngste spiller noensinne.

Siden han er på HBKs B-liste, kan han bare spille tre seriekamper uten å bli tilbudt proffkontrakt.

– Ambisjonene er å gjøre det best mulig utover i sesongen, men spill på A-laget er ren bonus, sier Krasniqi, som er offensiv midtbanespiller og har Barcelona som favorittlag.

Krasniqi løper ut til debuten.
Krasniqi løper ut til debuten.


Daglig leder i Hønefoss, Knut-Inge Stein, sier til TV 2 at de har stor tro på 14-åringens ferdigheter.

– Det er bra at vi kan få vise ham fram. Ikke minst er det viktig at vi får nye lokale spillere på laget.

Hønefoss-trener Rune Skarsfjord spøkte om Krasnigis alder etter kampen.

– Vi hentet ham på Leos lekeland før kampen, humret Skarsfjord.

– Vi har en av de minste troppene i 1. divisjon og hadde mange spillere. Vi hadde med oss hele B-listen til Bergen. Jeg var ikke betenkt, for han er et stort talent. Jeg måtte bytte ham inn og spare noen av de andre til senere kamper, sa Skarsfjord.

B-listede spillere kan kun brukes i tre kamper uten å få A-kontrakt.

(©NTB)