Helland: – Jeg tror jeg blir tatt hvis jeg er først på ballen

Pål André Helland nekter for at han prøvde å filme seg til straffespark.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg må klare seg uten Pål André Helland når Tromsø gjester Lerkendal på søndag.

For angriperen må sone karantene etter å ha fått det røde kortet i toppkampen mot Stabæk.

Helland falt lett i en duell med Stabæk-keeper Mande Sayouba, og dommer Svein Oddvar Moen tok frem det gule kortet for andre gang i kampen.

Det mener RBK-angriperen var i overkant strengt dømt.

– Jeg får en litt for hard touch. Da skjønner jeg at det blir en kamp om ballen mellom meg og keeper. Kommer jeg først på ballen så blir det straffe, hvis ikke så er det ikke straffe, mener jeg. Men da er jeg jo allerede på vei ned. Det er jo ikke sånn at han feier meg ned. Nå har jeg sett på video og han slår meg på høyrefoten min. Da er jeg uenig i det andre gule, sier Helland til TV 2.

Men han får ikke støtte hos TV 2s dommerekspert Per Ivar Staberg.

– Jeg synes Svein Oddvar gjør helt riktig. Dette er filming når jeg nå har sett det på tv. Om det er kontakt der, så er det ikke nok til at han skal falle. Det hadde vært helg glimrende hvis han hadde fått med seg en filming av Stabæk tidligere som var minst like ille. Men isolert sett så er bedømmingen av Helland-situasjonen helt riktig, mener Staberg.

Og tidligere i kampen fikk heller ikke Stabæks Yassine El Ghanassy straffespark da han la seg ned i en duell. Men han slapp unna det gule kortet for filmingen sin.

– Det hjelper ikke Rosenborg og Helland om El Ghanassy hadde fått gult kort. Det handler bare om likhet for loven. For det var riktig å gi Helland kort, sier dommereksperten.

Og Helland innrømmer at han falt lett.

– Jeg er jo på vei ned. Det er jo fordi jeg regner med jeg blir tatt hvis jeg er først på ball. Men hvis du ser på meg, så vil jeg ikke ha straffe, sier han.

Trener Kåre Ingebrigtsen mener Helland ikke er en spiller som prøver å filme til seg straffespark.

– Han er ikke det. Og det skal han heller ikke være. Det ville overraske meg. Men vi får ikke gjort noe med det nå, vil jeg tro, sier han.