John Arne Riise forlater Apoel

Utelukker ikke retur til Norge, men har også tilbud fra India.

John Arne Riise er ferdig etter kun en sesong i kypriotiske Apoel

Det bekrefter nordmannen på sin egen blogg mandag - dagen etter at klubben sikret seg sitt tredje strake ligagull.

– Det ble klart i dag. De gjorde alt for å beholde meg. Jeg har fått tilbud fra India. USA frister også, sa Riise til TV 2 etter at han hadde annonsert sitt farvel til kypriotisk fotball.

I et lengre innlegg - som begynner med «først vil jeg fortelle dere alle hvor vanskelig dette var å skrive» - forteller han om sitt år i kypriotisk fotball, der han har vunnet både serien og cupen.

Les også: Riise scoret frisparkperle da Apoel vant cupen

– Jeg har etter mye tanker besluttet ikke å ta et nytt år i Apoel. Dette er en avgjørelse jeg tok for noen uker siden. Jeg ville ikke  at noen skulle vite det, fordi jeg ønsket at fokuset skulle være på «dobbelen». Laget er viktigere enn noen enkeltspiller.

– Apoel vil alltid være i hjertet mitt. Takk alle for alt dere gjorde for meg dette året. Jeg kunne ikke klart det uten støtten fra dere alle. Nå skal jeg ha en lang sommer og så bestemme meg for hva jeg gjør etter dette. Jeg kan dra tilbake til Norge, men jeg føler jeg har noen år igjen i utlandet, skriver blant annet 34-åringen.

På dagen ti år etter karrierens høydepunkt
Annonseringen kommer på dagen ti år etter at Riise opplevde sitt største høydepunkt i karrieren. Hans Liverpool-lag vant nemlig Mesterligaen 25. mai 2005, og Riise var blant dem som spilte 120 minutter i 3-3-oppgjøret mot AC Milan i Istanbul.

Denne uken sikret han altså nye troféer i skapet da kypriotisk cup- og seriegull ble lagt til CVen.

Etter en tøff start i klubben ble det bedring de siste måneden, og han scoret blant annet et klassemål i cupfinalen forrige uke. Allikevel blir det altså med det ene året på middelhavsøyen.

– Jeg visste at det var mye press på meg da jeg kom. Supporterne ønsket å se Riise fra Liverpool. Det tok litt tid, men alt jeg ville var å vise dere at jeg alltid gav 100 prosent. Jeg håper de siste 4-5 måneden viste dere alle hva dere ønsket å se. 

– Jeg er veldig, veldig glad for at jeg klarte å vise dere «The Riise Rocket», som dere alle har har ventet på. Seks mål og ti målgivende eller noe er ikke dårlig for en venstreback, skriver han.