Berisha-dobbel og bursdagsscoring i Vikings storseier

AaFK ble knust på eget gress.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aalesund-Viking 0-4 

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Viking kom til oppgjøret på Color Line Stadion med en strålende rekke av kamper bak seg.13 poeng av de siste 15 mulige var fasiten for Kjell Jonevrets mannskap før kampen i Ålesund.

Den formen tok Stavanger-laget med seg litt lengre nord på vestlandet.

Suleiman Abdullahi scoret en gang, Veton Berisha to ganger og Jon Dadi Bödvarsson en gang på Color Line Stadion, og dermed vant Viking en knusende overlegen 4-0-seier.

AaFK med en keeper som ikke har spilt Tippeligakamper på nesten tre år
AaFK, for anledningen med Andreas Lie i mål i Sten Grytebusts skadefravær, fikk det tungt på eget kunstgress. For selv om de var best den første halvtimen så uteble scoringene, og dermed ble det nytt hjemmenederlag på tangotrøyene.

Da 18-åringen Suleiman Abdullahi nettet 1-0-målet til gjestene like før pause oppstod det diskusjoner i TV 2s FotballXtra-studio rundt hvorvidt hjemmekeeperen, som spilte Tippeliga-kamp for første gang siden juli 2012, burde reddet.

– Jeg vet ikke om jeg skal si at det er utagbart. Han er etter den, men får ikke hånden på den. Lie går ned, og ballen spretter over armen, sa Ole Martin Årst.

– Den burde Andreas Lie tatt, sa Jesper Mathisen.

Ingen av de to eller kollega Freddy dos Santos mente dog at manglende kamptrening hadde noe å si i dette tilfellet.

– Slike skudd får man også på seg på trening. Jeg tror ikke det har noe å si. Det er ikke en kampsituasjon som du kun får i kamp. Han feilberegner litt i redningen sin. Det var vel bare en litt uheldig inngripen, sa dos Santos.

– Han spiller en helt grei omgang. Han har i tillegg til denne også én utboksing som resulterer i en halvfarlighet, men det blir for søkt å si at det er fordi han ikke har spilt Tippeliga på tre år. Det kan hende Grytebust hadde gjort det samme, sa Årst.

Berisha-dobbel og bursdagsscoring etter hvilen
De to neste scoringene kunne dog Lie gjøre lite med, for da rundt 20 minutter gjenstod av kampen avgjorde bortelaget.

Først dukket Berisha opp på ekte målscorervis og satte 2-0 fra kloss hold, før han to minutter senere deretter utnyttet kluss i AaFKs bakre rekker og iskaldt satte inn 3-0 alene med Lie.

Scoringene var 21-åringens fjerde og femte i ligaen for sesongen. 

Drøye fem minutter før slutt tegnet også innbytter Jón Dadi Bödvarsson seg på i scoringsoprotokollen. Innbytteren, som fyller 23 år i dag, satte inn en retur etter sitt eget opprinnelige forsøk.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk