Tettey og Norwich avgjorde «milliardkampen» på under fire minutter 

To scoringer før det var spilt 15 minutter var nok til å sikre Norwich plass i neste sesongs Premier League.

Middlesbrough-Norwich 0-2

Se videosammendrag av kampen i videovinduet øverst!

Norwich og Alexander Tettey er klare for Premier League etter å ha avgjort playoff-finalen med to scoringer på tre og et halvt minutt.

Cameron Jerome og Nathan Redmond ble de store heltene med hver sin scoring for de gulgrønne, som foran 40.000 jublende Norwich-supportere og like mange skuffede Boro-supportere, sikret seg opprykk til den øverste divisjonen.

Alexander Tettey spilte en god kamp for Norwich, og kjempet beinhardt på midtbanen gjennom 90 tunge minutter.

– Dette var veldig gøy. Stemningen var fantastisk, sier Tettey til TV 2 etter å ha feiret sammen med lagkameratene.

– Vi har egentlig stålkontroll gjennom hele kampen, og det hadde jeg ikke trodd på forhånd. Nei, dette var bare utrolig artig, fortsetter 29-åringen, som ser frem til å igjen spille i Premier League.

– Jeg håper vi fortsetter i dette sporet. Men Premier League er tøft, så vi må jobbe steinhardt fremover.

Se flere intervjuer nedover i artikkelen!

Tettey demmet opp
Norwich så friskest ut innledningsvis. Bradley Johnson og Wes Hoolahan vartet opp med noen fine kombinasjoner ute på venstrekanten, mens Alexander Tettey tok seg av grovarbeidet på midtbanen.

Flere ganger i løpet i av de ti første minuttene stoppet nordmannen potensielt farlige Middlesbrough-overganger, og sørget for at det nærmeste de rødkledde kom var et tafatt skuddforsøk fra nærmere 30 meter.

To tverrliggerskudd og to mål på fem minutter
Etter en forholdsvis fartsfylt start på playoff-finalen, skulle det virkelig ta helt av. Først klinket Bradley Johnson ballen i tverrliggeren fra rundt 20 meters hold. Deretter kontret Norwich, og bare 31 sekunder etter Johnsons suser, gjorde Jelle Vossen det samme for Boro.

Og bare to små minutter etter «dobbelsjansen», skulle den sitte for Norwich. Cameron Jerome kjempet til seg ballen på kanten av 16-meteren, før han på iskaldt vis trillet ballen i Boro-keeper Dimitrios Konstantopoulos' nærmeste hjørne.

Halve Wembley løftet seg – og de fleste hadde ikke engang satt seg igjen før det smalt på ny. Norwich kombinerte fint på midtbanen og fremover, før ballen til slutt endte opp hos Nathan Redmond. 21-åringen vendte fint opp og tok med seg ballen til siden, før han klinte til nede i det lengste hjørnet. Dermed stod det plutselig 2-0 til Norwich – bare et kvarter ut i playoff-finalen.

Norwich hadde full kontroll
I perioden etter de to scoringene fortsatte Norwich å presse Middlesbrough bakover på banen, men de gulgrønne slet i likhet med Boro med å spille seg frem til de helt store sjansene. I løpet av den første omgangen var Boro kun oppe på et fåtall gjestevisitter i Norwich' 16-meter, uten at Tettey og co hadde spesiell grunn til å skjelve i knærne av den grunn.

Da dommer Mike Dean blåste av for pause, ledet altså Norwich 2-0 over Middlesbrough.

– For en første omgang vi fikk! kom det fra TV 2s studiovert på Wembley, Aleksander Schau, etter at de første 45 minuttene var unnagjort.

– Vi fikk en veldig fin åpning på kampen, der Norwich var på en helt annen planet enn Middlesbrough. De er kvikkere og fremstår mer samlet, mens Boro famler, sa tidligere Norwich-spiller Åge Hareide.

– Jeg trodde ikke Norwich skulle gå ut i det tempoet, repliserte nyansatt Leeds-manager Uwe Rösler.

Middlesbrough våknet
I 2. starten av 2. omgang var det tydelig at det hadde gått opp for Middlesbrough at de faktisk spilte om en plass i neste sesongs Premier League. Norwich på sin side virket noe mer passive, og konsentrerte seg for det meste om å ha flest mulig folk på riktig side av ballen.

Etter en stund jevnet spillet seg ut igjen, og Norwich fremstod atskillig tryggere enn det de gjorde i starten av omgangen. Da det gjenstod 20 minutter av «milliardkampen» på Wembley, var det lite som tydet på at Boro skulle klare å snu oppgjøret.

Hadde muligheter
I løpet av de siste ti minuttene hadde riktignok Middlesbrough både én og to muligheter til å sette inn en redusering som ville gitt nytt liv til kampen, men verken Patrick Bamford eller Daniel Ayala lykkes for de rødkledde.

Til slutt ebbet kampen ut, og dermed spiller Norwich og Alexander Tettey (såfremt han ikke forsvinner fra klubben i sommer) i Premier League neste sesong.

Slik startet lagene:
Middlesbrough: Konstantopoulos, Whitehead, Ayala, Gibson, Friend, Leadbitter, Clayton, Adomah, Vossen, Tomlin, Bamford.
Norwich: Ruddy, Whittaker, Martin, Bassong, Olsson, Redmond, Howson, Tettey, Johnson, Hoolahan, Jerome.