Bursdagsbarnet Braaten, Wæhler (39) og Fredheim Holm fikset VIF-seier 

Vålerenga slo Sandefjord 3-0 på Komplett Arena.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sandefjord-Vålerenga 0-3

Videosammendrag av kampen kommer etter hvert.

En praktscoring fra bursdagsbarnet Daniel Braaten og en signatur-scoring av 39 år gamle Kjetil Wæhler sørget for at Vålerenga gikk til pause med 2-0 ledelse mot Sandefjord.

– Deilig å score
Tre minutter før slutt punkterte Daniel Fredheim Holm rundens hovedkamp, da han på sikkert vis satte et straffespark forbi Jakob Brusk i Sandefjord-målet.

– Vi er ikke så farlige fremover, så det er deilig å score to mål på de to sjansene vi har, kommer det fra Daniel Braaten etter kampen.

Braaten: – Jeg er litt for tung i rumpa
33-åringen kunne fort blitt tomålsscorer et stykke ut i 2. omgang, men fra forholdsvis kort hold bommet den omgjengelige Oslo-gutten på må.

– Jeg er litt for tung i rumpa til å sette det innlegget fra Rasmus i mål, flirer Braaten, som sier godformen er i anmarsj.

– Det kommer seg, men det tar jo litt tid å komme tilbake etter et halvt år med ferie. Sandefjord spiller bra i dag. 3-0 er litt mye, men vi tar det vi får.

– Og nå skal du hjem å feire bursdagen? spurte TV 2s reporter Davy Wathne.

– Ja, vi får se om det blir noe kake, da, gliste Braaten før han gikk for å juble med VIF-fansen.

Rekdal: – En ekkel kamp
Vålerenga-trener Kjetil Rekdal var fornøyd, men ikke «i himmelen» etter å ha vunnet 3-0 borte mot Sandefjord.

– Det var en litt ekkel kamp, dette. Sandefjord skaper sjanser og spiller med et bra trøkk. Kampen bølger litt frem og tilbake, og på slutten er det slik at enten blir det 2-1 og kaos – eller så blir det 3-0 og kampen er kjørt, sier Rekdal.

– Stabiliteten vår er fortsatt variabel, det er veldig opp og ned. Vi er innom mange ulike nivå i løpet av 90 minutter, fortsetter Vålerenga-treneren.

Bohinen: – Veldig fornøyd med prestasjonen
Sandefjord-trener Lars Bohinen gledet seg mest over selve prestasjonen spillerne hans leverte mot Vålerenga.

– Vi er veldig fornøyd med prestasjonen. Dette må vi bygge videre på, sier Bohinen, og legger til:

– Hos oss handler det om hele tiden å krige seg til poeng. Vi må vinne dueller og utvikle spillet vårt. Dette handler i bunn og i grunn om å være god nok i de avgjørende fasene. Vålerenga er effektive i dag, og vi kan egentlig ikke gjøre annet enn å ta tak i det positive.

Wæhler: – Følte oss ikke sikker før 3-0
Kjetil Wæhler scoret Vålerengas andre mål. 39-åringen er enig med treneren sin i at det ikke var enkelt å møte Sandefjord på Komplett Arena.

– Dette var ingen enkel match, nei. Vi følte oss ikke sikker på seier før Daniel satte inn 3-0 fra straffemerket, sier Wæhler.

Vakker Braaten-scoring
Det var Sandefjord som virket hvassest i åpningsminuttene. Men Vålerenga var tålmodige og forsvarte seg godt, og like før kvarteret var unnagjort sørget Daniel Braaten for at det stod 1-0 til bortelaget.

Bursdagsbarnet (33 år i dag) snappet opp en langpasning fra Christian Grindheim, før han sendte ballen i brystkassen på Sandefjord-keeper Jakob Busk. Ballen spratt rett tilbake til Braaten, som på vakkert vis trikset ballen over en forfjamset Busk og i mål til 1-0 og stormende jubel i bortesvingen på Komplett Arena.

Se Braatens herlige scoring i videovinduet nederst!

Wæhler (39) doblet ledelsen
I perioden etter scoringen kom Sandefjord noe mer med i kampen, men verken Erik Mjelde eller Kjell Rune Sellin greide omsette sine sjanser i scoring. Effektive var derimot Vålerenga, og drøye ti minutter før hvilen stanget evigunge Kjetil Wæhler inn 2-0 til gjestene fra hovedstaden.

Tross at Sandefjord var fullt på høyde med Vålerenga rent spillemessig, var det forholdsvis fortjent at det var Enga som ledet til pause. Braaten og Wæhler hadde nemlig greid det ingen av Sandefjord-spillerne greide – nemlig å score mål.

Spillet jevnet seg ut
I 2. omgang jevnet spillet seg ytterligere ut. Vålerenga kom mer med og hadde ballen mer enn de hadde hatt i den første omgangen. Da kampuret på Komplett passerte 60 spilte minutter, kunne Braaten fort blitt tomålsscorer, men forsøket fra spissen gikk over mål.

Like etter Braatens sjanse headet Erik Mjelde i tverrliggeren i motsatt ende av banen, men heller ikke denne gangen ville det seg for hjemmelaget.

Begge lag med gode sjanser
I løpet av kampens siste kvarter hadde både Sandefjord og Enga gode sjanser til henholdsvis å redusere eller punktere kampen. Særlig nærme var bortelagets Daniel Fredheim Holm, som bare var få centimeter fra å sette Vålerengas tredje for dagen.

For hjemmelaget var det Mads Pedersen som kom nærmest, men VIF-keeper Mchael Langer slo skuddforsøket fra dansken via stolpen og ut.

Fire minutter før slutt ble bortelagets Rasmus Lindkvist lagt i bakken inne i 16-meteren, og dommer Tore Hansen pekte på straffemerket. Et drøyt minutt etter punkterte Daniel Fredheim Holm kampen fra ellevemeteren.

– Det er rettferdig at Vålerenga stikker av med alle poengene, selv om resultatet ikke gir et helt riktig bilde av hvordan kampen har vært, kom det fra Drillo i kommentatorboksen.

Slik startet lagene:
Sandefjord: Busk, Amankwah, Hansen, Gabrielsen, Bindia, Dieng, Pedersen, Mjelde, Hansen, Kirkevold, Sellin.
Vålerenga: Langer, Mathisen, Tollås Nation, Wæhler, Kristiansen, Grindheim, Stengel, Zahid, Lindkvist, Braaten, Fredheim Holm.

Sjekk Tippeliga-tabellen på altomfotball.no!