Utrolig straffebom da Glimt ble knust av 2. divisjonslag

Bodø/Glimt er ute av cupen etter tap for Tromsdalen.

Tromsdalen-Bodø/Glimt 6-2

Bodø/Glimt ble regelrett ydmyket av 2. divisjonslaget Tromsdalen i tredje runde i cupen. 

Utrolig straffebom
Selv om det er to divisjoners forskjell på lagene, virket det ikke sånn på TUIL Arena torsdag kveld. Med tidvis lekker angrepsfotball kjørte vertene kjørte over et svakt Glimt-lag og vant til slutt 6-2.

Kampens vakreste scoring sto Sondre Jakobsen for da han svingte et frispark fra distanse vakkert i krysset bak Pavel Londak.

Tromsdalens supportere hadde imidlertid ikke bare egne scoringer å juble for. I den første omgangen skrittet Glimts Danny Cruz opp for å ta straffe, men forsøket var nesten ubegripelig svakt og gikk til side for mål. Det skapte naturligvis glede og stor jubel på tribunen.

Se straffebommen i videovinduet øverst på siden!

Åtte lag har skapt historie
Tromsdalens mål i kampen ble scoret av Tor Martin Mienna, Vegard Lysvoll (2), Håkon Kjæve, «Mo» og nevnte Jakobsen. Fitim Azemi og Alexander Sørloth sto for Glimts to trøstemål.

– Dette var ille, og helt uakseptabelt. Jeg er sjokkert, sier Glimt-styreleder Mads Torrissen til Avisa Nordland.

Torrissen vil ikke si noe om torsdagens tap får noen konsekvenser for Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen. Fredag skal det holdes et styremøte i klubben som har vært planlagt i lang tid.

– Akkurat nå er jeg bare sjokkert, og det er vanskelig å si noe fornuftig om noe som helst på vegne av klubben nå, sier Torrisen.

Årets cup blir stadig ribbet for Tippeliga-lag. Med Glimts exit er åtte lag fra Norges øverste divisjon slått ut av cupen. Fra før er Vålerenga, Haugesund, Start, Strømsgodset, Aalesund og Lillestrøm ute av turneringen.

Ifølge VG er dette første gang i Tippeligaens historie at åtte lag fra det øverste nivået ryker ut.