Ancelotti ferdig i Real Madrid – Benitez blir trolig ny trener

Real Madrid har bestemt seg for å avslutte samarbeidet med Carlo Ancelotti.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere Liverpool-manager Rafael Benitez erstatter trolig Carlo Ancelotti som ny trener i Real Madrid.

Det hevder i hvert fall Ancelottis agent, Ernesto Bronzetti.

– Ja, det er 99 prosent sikkert at Benitez blir ny Real Madrid-trener, sier FIFA-agenten til italienske RAI, ifølge Marca.

Fikk sparken mandag kveld
Carlo Ancelotti ledet Real Madrid til topps i Mesterligaen i fjor, men denne sesongen ble en nedtur.

Real Madrid tapte La Liga-gullet til Barcelona, og røk ut i semifinalen av Mesterligaen. Det førte til massive spekulasjoner rundt fremtiden til hovedtrener Carlo Ancelotti.

På en pressekonferanse mandag kveld offentliggjorde Real Madrid-president Florentino Pérez at Ancelotti er ferdig i klubben.

Se opptak av pressekonferansen i videovinduet øverst!

– Vi har bestemt oss for å avslutte samarbeidet med Carlo Ancelotti. Det er en vanskelig avgjørelse å ta, men så er vi her heller ikke for å ta enkle avgjørelser. Vi skal ta de riktige avgjørelsene, kom det fra Pérez på mandagens pressekonferanse, som ble vist på TV 2 Sumo (Real Madrid TV).

– I Real Madrid er kravene store, og nå er det tid for nye impulser – impulser som kan føre til at vi igjen kan vinne titler og glede fansen. Jeg vil uansett takke Ancelotti for disse to årene og det harde arbeidet han har lagt ned, fortsatte den mektige klubbpresidenten.

– Tok avgjørelsen i forrige uke
Pérez ville ikke si så mye om hvem som skal ta over etter 55 år gamle Ancelotti.

– Real Madrids nye trener vil være klar i løpet av neste uke. Mer ønsker jeg egentlig ikke å si i dag, kom det fra Pérez, som likevel tok seg tid på å svare på et par spørsmål fra salen.

– Når tok du denne avgjørelsen?

– Slike avgjørelser tas etter at sesongen er ferdig, men det er et resultat av det som har skjedd det siste året. Selve avgjørelsen om å avslutte samarbeidet ble tatt forrige uke. Carlo Ancelotti er en gentleman som alle i klubben har et godt forhold til, så det er klart at det ikke har vært enkelt.

– Visste spillerne i klubben om dette før i kveld?

– Nei, de visste ingenting om dette før jeg sa det her.

– Hvilken type trener ser dere etter nå? Ser dere etter en som snakker spansk?

– Det vil være klart i neste uke. Men det vil være en fordel hvis han snakker spansk, ja.

Fikk beskjed forrige uke
Marca hevdet allerede forrige fredag at Ancelotti hadde fått beskjed fra Pérez om at Real Madrid ville ansette en ny hovedtrener neste sesong.

Ancelotti skal ha hatt stor støtte fra spillergruppen og fansen, og store deler av styret, men det var altså ikke nok til å få fortsette som manager i Real Madrid.

Ifølge ESPN skal Ancelotti nå ha bestemt seg for å ta ett år pause fra fotballen. Den tidligere AC Milan, Juventus, PSG- og Chelsea-manageren skal ha slitt med en vond rygg i lang tid og må operere.

– Helt ærlig vet jeg ikke hvor lenge jeg fysisk ikke vil være i stand til å arbeide, for etter operasjonen venter rehabilitering og fysioterapibehandling, opplyste Ancelotti. 

Usikker på hvem som blir erstatter
Flere kandidater har den siste tiden blitt nevnt som mulige erstattere for den meritterte italienske treneren.

La Liga-ekspert Petter Veland er imidlertid usikker på hvem Real Madrid og Florentino Pérez til slutt kommer til å velge.

– Jürgen Klopp kan fremdeles ikke snakke spansk, og det kan hindre ham. Julen Lopetegui i Porto er relativt ung og fremdeles fersk, og Rafael Benitez passer ikke helt inn i Real Madrid. Benitez står for en fotball Real Madrid ikke ønsker, og så er han relativt grå sammenlignet med for eksempel Klopp. Og José Mourinho har gjort det klinkende klart at han ikke vil tilbake til Real Madrid, sa Veland til TV 2 Sporten forrige uke.