SKAPTE MER: Raheem Sterling skapte flere sjanser i en alder av 20 år enn det Messi og Ronaldo var den sesongen disse stjernene rundet 20. Foto: Scanpix/montasje
SKAPTE MER: Raheem Sterling skapte flere sjanser i en alder av 20 år enn det Messi og Ronaldo var den sesongen disse stjernene rundet 20. Foto: Scanpix/montasje

Sterling slår «knockout» på Messi og Ronaldo

Er Raheem Sterling verdt pengene? Definitivt ja, mener engelsk avis.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Agenten til Raheem Sterling kapret overskriftene da han forrige uke uttalte at 20-åringen ikke vil forlenge kontrakten med Liverpool, selv om han blir tilbudt ni millioner kroner i uken.

– Jeg bryr meg ikke om PR rundt klubben og klubbsituasjonen. Jeg bryr meg ikke. Han signerer garantert ikke. Han signerer ikke for åtte, ni eller ti millioner kroner i uken (700.000, 800.000 eller 900.000 pund, red.anm.), sa spillerens agent Aidy Ward til britiske aviser, og antydet samtidig Sterling kom til å ende opp i Chelsea eller Manchester City.

Spørsmålet mange har stilt seg etter agentens sjokkuttalelser, er om Sterling overvurderer sin egen verdi.

Skapte flere målsjanser enn Ronaldo og Messi
Den engelske avisen The Guardian mener imidlertid at Sterling er verdt pengene.

Ved hjelp av offisiell Opta-statistikk har avisen sett nærmere på hvor mange målsjanser Sterling har skapt i en alder av 20 år, og sammenlignet ham med andre stjerner.

Denne sesongen har Sterling scoret sju mål, levert sju assist og skapt 75 (!) målsjanser på 35 kamper for Liverpool. Det er en statistikk som slå knock out på stjerner som Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, som de siste årene har kriget om å bli kåret til verdens beste.

Sesongen Cristiano Ronaldo rundet 20 år, skapte den nåværende Real Madrid-stjernen 49 målsjanser på 33 kamper for Manchester United.

Lionel Messi skapte 40 målsjanser på 28 kamper for Barcelona det året argentineren ble 20 år.

Manchester Citys David Silva skapte 30 målsjanser på 34 kamper, Gareth Bale 39 på 23 kamper og Theo Walcott 22 sjanser på 25 kamper den sesongen disse fylte 20 år.

Statistikken til The Guardian viser at Raheem Sterling allerede har overgått dem alle som 20-åring. 

Kun fremtiden vil imidlertid vise om Sterling vil utvikle seg til å bli like god som de nevnte stjernene.

Alsaker: – Verdt store penger
Premier League-kommentator Øyvind Alsaker uttalte til TV 2 Sporten forrige uke at han mener Sterling er verdt store penger i overgangssum – dersom Liverpool bestemmer seg for å selge.

– Han er fremdeles en attraktiv spiller, han er 20 år og i dagens fotball vil offensive spillere som skaper ubalanse hos motstanderne alltid være attraktive. Jeg mener at Sterling er verdt store penger, og det spennende å se hva en eventuell overgangssum blir her. Når klubb og spiller er på kollisjonskurs blir det alltid et høyt spill rundt overgangssummen, poengterte Alsaker.