«King James» regjerte mot Hawks

LeBron James trosset kramper i leggene da Cleveland Cavaliers tok et langt steg mot NBA-finalen.

Cleveland Cavaliers 114-111 Atlanta Hawks e.e.p. (Cavaliers leder 3-0 i kamper)

Selv med kramper i leggene lot ikke LeBron James seg stoppe da Cleveland Cavaliers tok et langt steg mot NBA-finalen etter en thriller mot Atlanta Hawks.

Etter å ha vunnet begge kampene i Atlanta kunne Cleveland Cavaliers ta et stort steg mot finalen med seier på hjemmebane i kamp tre mot Hawks. Kampen ble dramatisk, med utvisning av Hawks-stjernen Al Horford i andre periode etter at dommerne mente Horford slo etter Mathew Dellavadova med albuen. Og i en spennende avslutning sto hjemmelagets superstjerne LeBron James frem og ledet laget til seier etter ekstraperiode. 

Svak start for «King James»
Cavaliers var store favoritter før kampen startet og selv om «King James» startet svakt og bommet på sine første ti poeng holdt Cavaliers følge med gjestene som visste at de var avhengig av seier. Etter at Horford ble utvist mot slutten av andre periode tok hjemmelaget som forventet over etter pausen. Men gjestene fra Atlanta ga aldri opp og med 12 sekunder igjen av kampen hadde Hawks ballen i hendene til Jeff Teague med muligheten til å avgjøre. Teague bommet på trepoengsforsøket som ville sørget for borteseier og i ekstraperioden lot ikke James seg stoppe. 

Trosset kramper i leggen
James slet med kramper i den ene leggen mot slutten av kampen, men nektet å bytte ut. Og etter at Teague i ekstraperioden hadde gitt gjestene ledelsen 111-109 med en trepoenger svarte James med fem strake poeng som avgjorde kampen. Mannen som blir regnet som verdens beste basketballspiller endte med 37 poeng, 13 assist og hele 18 returer. 

Har båret Cavaliers i sluttspillet
Cavaliers mistet en av sine stjerner, Kevin Love, i første runde av sluttspillet da forwarden skadet skulderen og måtte ha en operasjon som sørget for at Love ikke kan spille mer i sluttspillet. I tillegg sliter deres andre stjerne, point guard Kyrie Iriving, med flere skader og har ikke spilt de siste to kampene. Dermed må James dra mer av lasset og selv om kongen av Cleveland fikk god hjelp fra sine lagkamerater var trener David Blatt nærmest målløs da han ble spurt om James prestasjon etter kampen. 
– Utrolig. Det er ikke mer å si. Jeg har aldri sett spiller gjøre det i sluttspillskamp før. LeBron fikk kramper og hadde store smerter, men han ville ikke gi opp. Han visste vi ikke kunne vinne uten ham og nektet å la oss tape denne kampen, sa en tydelig stolt trener.

– Stolt av guttene
Aldri før har et lag kommet tilbake og vunnet en best av syv serie etter å ha ligget under 0-3 i kamper. Men Hawks-trener Mike Budenholzer var stolt av hvordan laget hans sto sammen etter å ha mistet Horford midtveis i kampen.

– Jeg er utrolig stolt over guttene mine. Laget viste hva de er laget av. Vi er et lag som ikke gir opp, og vi kommer til å yte like bra i neste kamp. 

Kontroversiell avgjørelse
Hawks-treneren var forsiktig med å kritisere dommerne etter den kontroversielle avgjørelsen om å utvise Al Horford. 

– Jeg har sett situasjonen igjen. Dommerne har en vanskelig jobb. For meg er det vanskelig å se om Horford treffer skulderen først. Gjør den det så burde han ikke vært utvist, sa treneren.

Finalen nærmer seg 
Neste kamp spilles natt til onsdag kl. 02.30. Vinner Cavaliers er de klare for finalen. Hvem de møter der kan bli avgjort i natt når Houston Rockets må slå Golden State Warriors på hjemmebane. Warriors leder også 3-0 i kamper. Kampen i natt spilles klokken 03.00 og vises på Sportskanalen og tv2sumo.no.