KOMIKERE: Anne Meara sammen med ektemannen Jerry Stiller på settet av tv-programmet «Kongen av Queens» i 2003. Foto: AP / Stefano Paltera
KOMIKERE: Anne Meara sammen med ektemannen Jerry Stiller på settet av tv-programmet «Kongen av Queens» i 2003. Foto: AP / Stefano Paltera

Anne Meara er død (85)

Moren til Ben Stiller døde lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Meara startet karrieren sammen med ektemann Jerry Stiller (87) på 1950-tallet, og har medvirket i utallige filmer og tv-programmer.

Irsk-ættede Meara ble født i New York i 1929. Hun giftet seg med Stiller i 1954 , og de to jobbet i en årrekke som en komiker-duo.

Ben Stillers mor

– De to var gift i 61 år, og jobbet sammen nesten like lenge, heter det i en uttalelse fra familien, skriver nyhetsbyrået AP.

Anne og Jerry er foreldrene til den kjente skuespilleren Ben Stiller (49), som har spilt i en rekke velkjente filmer som «Zoolander», «Meet the Parents» og «There's Something About Mary». Også datteren deres, Amy Stiller, er skuespiller.

Lever videre gjennom barnene

– Hennes minne lever i hjertene til datteren Amy og sønnen Ben, hennes barnebarn, resten av familien og venner, samt alle menneskene hun underholdt som skuespiller, forfatter og komiker, skriver familien i uttalelsen.

Meara ble nominert til den prestisjetunge tv-prisen Emmy fire ganger i løpet av karrieren. Hun døde 85 år gammel.